La Liga

A Real pocsék játéka egy pontot ért a Racing ellen

A nagyon haloványan futballozó Real gólnélküli döntetlent ért el a Racing Santander vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában.

Ronaldo bánata - Fotó: AFP

José Mourinho alaposan felforgatta a Real kezdőcsapatát a vasárnapi, Levante elleni kudarchoz (0-1) képest: a védelemben bizalmat kapott Raphael Varane, az eltiltott Sami Khedira helyén Lassana Diarra játszott, elöl Di María helyett José Callejón.

A királyiak nem hajtották agyon magukat az első félidőben, míg a Levante kapuja folyamatos roham alatt állt, Santanderben a 4. percben Cristiano Ronaldo lőtt távolról méterekkel fölé, de ezen kívül alig-alig vétette észre magát a Real. A mérkőzés kiegyenlített volt, de a színvonal nem verdeste az eget. A 37. percben Ronaldo csavarintott kapura szabadrúgásból, megint csak méterekkel mellé, a másik oldalon Ciolisz volt a legaktívabb. Ronaldo eltűnt a mezőnyben, a vendégek egyetlen kísérlete sem találta el a kaput az első 45 percben.

A fordulás után kis híján megszerezte a vezetést a hazai gárda, Oscar Serrano életerős lövését Iker Casillas tornázta bravúrral szögletre. Az eset sem ébresztette fel "álmából" a királyiakat, akik továbbra is döcögősen szövögették akcióikat. Vészesen fogyott az idő, Mourinho egyre idegesebben nézte fiai szenvedését, majd a 66. percben beküldte Gonzalo Higuaínt, majd ezzel egy időben Pedro Munitis állt be a másik oldalon. A fővárosiakon ezen a találkozón azonban ez sem segített, a hátralévő szűk félórában két Ronaldo szabadrúgáson kívül gyakorlatilag helyzetig sem jutottak.