Profi boksz

Mayweather szakértőnek tartja magát, Larry Merchantet viszont nem

Nem csitulnak a kedélyek Floyd Mayweather Jr. körül, ugyanis az amerikai ökölvívó az Ortiz elleni találkozó után a ringben és a sajtótájékoztatón is megszégyenítette az HBO 80 éves riporterét, Larry Merchantet.

Floyd Mayweather és Larry Merchant, az HBO szakkommentátora a Victor Ortiz elleni ütközet után
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban Floyd Mayweather Jr. (42-0-0, 26 K.O.) a negyedik menetben kiütötte Victor Ortizt (29-3, 22 K.O.), megszerezve ezzel a WBC váltósúlyú világbajnoki övét. Mint ismert, Mayweather egy Ortiz által elkövetett szabálytalanság után küldte padlóra mexikói riválisát, aki éppen leeresztett kesztyűkkel kért bocsánatot a sértettől. A kiütés szabályos volt, mivel a mérkőzésvezető engedélyt adott a folytatásra, ám „Pretty Boy” finoman fogalmazva is sportszerűtlen eszközzel győzött Ortiz ellen.

Közvetlenül az összecsapás után az HBO veterán riportere, a 80 esztendős Larry Merchant éppen ezért kérdőre is vonta a nála 46 évvel fiatalabb bajnokot, aki teljesen kifordult magából, és sűrű káromkodások közepette fejtette ki velős véleményét az őt kérdőre vonó riporterről. Szerinte Merchant az égvilágon semmit nem tud az ökölvívásról, és jobban teszi, ha csak Ortizzal készít interjút. Ekkor a sokat megtapasztalt riporter is felemelte a hangját, és a mikrofonba kiabálta a következőt: „Ha ötven évvel fiatalabb lennék, akkor bizony jól fenékbe rúgnálak!

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a győztes amerikai kifejtette, hogy mi az oka annak, hogy Merchanetet nem tartja bokszszakértőnek: „Ennek az embernek soha egyetlen bokszmérkőzése sem volt az élete során. Ahhoz, hogy teljesen átlásd az ökölvívást, belülről is meg kell tapasztalnod. A nagybátyám, Roger szakértő, és természetesen én is az vagyok, ugyanis mi a gyakorlatból is ismerjük ezt a sportágat. Merchantről pedig csak annyit, hogy sohasem volt korrekt velem. "

A mérkőzés után számos híres ökölvívó is véleményt nyilvánított Mayweather sokat vitatott győzelmével kapcsolatban. A súlycsoporttól függetlenül a világ pillanatnyilag legjobb bokszolójának tartott Manny Pacquiao szabályosnak, de sportszerűtlennek tartja az amerikai győzelmét, míg korábban a boksz egyik legnagyobb fenegyerekeként ismert Ricardo Mayorga szerint Mayweather helyesen cselekedett, amikor megbüntette Ortizt a figyelmetlenségéért.