Karrier

Edinson Cavani lehet Guardiola legújabb kiszemeltje

Olasz sajtóhírek szerint a Barcelona vezetőedzője, Josep Guardiola szemet vetett a Napoli bombaformában lévő uruguayi csatárára, Edinson Cavanira.

A dél-amerikai támadó pazarul kezdte a 2011/2012-es idényt, előbb a Manchester City otthonában lejátszott Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen talált be, majd a hétvégén a Milan elleni rangadón szerzett - nem is akármilyen - mesterhármast.  A nápolyiak hetesének teljesítményére egy csapásra egész Európa felfigyelt, az olasz Itasportpress.it szerint a katalán sztárcsapat trénere, Pep Guardiola is elgondolkodott az uruguayi megszerzésén.

Edinson Cavani, az új szupersztár
Cavani tökéletes megtestesítője a modern futball ideális csatárának, hiszen amellett, hogy erős testfelépítésű még rendkívül technikás is - nem véletlen, hogy a BL-címvédőjénél is élénken érdeklődnek iránta. Az uruguayit már a nyári átigazolási szezonban is több nagy sztárcsapattal szóba hozták, de a Napoli legértékesebb játékosa akkor nem váltott klubot.

A dél-olaszországi csapat korábbi szakvezetője, a játékosként világbajnoki címet szerző Roberto Donadoni a minap azt nyilatkozta a futballistáról, hogy tökéletesen beleillene a Barcelona csapatába.

"Cavaniban minden erény és képesség megvan, ami egy játékosban lehet, ráadásul ő egy igazi csapatember - és ez nagy különbség a többi játékos és ő közte. Ő pont olyan, mint a Barcelonában futballozók, nála is mindig a csapatérdek az elsődleges " - mondta az olasz válogatott és az AC Milan ikonja.

A katalánok átigazolási "gyakorlata" szerint a kiszemelt játékos teljesítményét hosszú hónapokig "nagyító" alatt figyelik, tehát ha a jövőben Cavani kiegyensúlyozott teljesítményt tud nyújtania, könnyen elképzelhető, hogy a Barcelona játékosa lesz. A témában hitelesnek vélt transfermarkt.de portál szerint az olasz-uruguayi kettős állampolgárságú támadó piaci értéke potom 24 millió euró körül mozog.