Seria A

Conte a saját képére formálta a Juventust - Marcello Lippi

A Juventus korábbi sikeredzője szerint a torinói csapat játékosai átvették vezetőedzőjük egykori játéksítlusát és mentalitását.

Lippi dicséri egykori játékosát
A 63 éves szakember 1994 és 1999 között, majd 2001 és 2004 között irányította az "Öreg Hölgyet", a torinóiak élén többek között öt bajnoki címet, egy Olasz Kupát, 1996-ban pedig Bajnokok Ligáját is nyert.

Az olasz válogatott szövetségi kapitányaként világbajnok tréner a Tuttosportnak nyilatkozva dicsérte egykori csapatát és annak edzőjét, Antonio Contét.

"Látni a Juventus játékosok arcán a mérhetetlen elszántságot, minden labdáért foggal-körömmel küzdenek - Conte is ilyen volt játékosként és most ezt átadta a csapatának is" - mondta egykori labdarúgójáról az Olaszországban hihetetlen népszerűségnek örvendő szaktekintély.

Lippi jó döntésnek tartja Andrea Pirlo megszerzését is, miközben nem érti, hogy a Milannal miért voltak hajlandóak megválni a középpályástól, aki szerint bizonyítja, hogy még mindig képes magas színvonalú játékra.

A "zebrák" villámrajtot vettek a Seria A-ban: az első fordulóban odahaza 4-1-re győzték le a Parmát, a 2. körben pedig az újonc Siena otthonából hozták el a három pontot. Del Pieróék legközelebb szerdán lépnek pályára - Torinóban fogadják a Bologna csapatát.