NFL

A kis Manning két TD-passzal vezette győzelemre a Giantset

Az NFL második fordulójának hétfő esti mérkőzésén 28-16-os győzelmet aratott hazai pályán a New York Giants a St. Louis Rams ellen a yardokat tekintve gyengébb teljesítményt nyújtó, de a célterület közelében pontosabb irányítója, Eli Manning vezetésével. No, meg a Rams lyukas markú játékosainak is köszönhetően.

Pedig a St. Louis kezdett jobban, ők jutottak először nagyon közel az ellenfél célterületéhez, de hiába volt Danario Alexander 68 yardos elkapása, egyetlen yarddal a TD-vonal előtt leblokkolt a Rams, nem tudák bevinni a megindított ütést, és végül csak egy mezőnygólt szereztek. (0-3)

A Giants támadójátéka sem remekelt, mégis gyorsan fordítani tudtak, mert bár el kellett rúgniuk a labdát a saját térfelükről, Greg Salas nem tudta azt elkapni, a fumble után pedig Tollefson vetődött a játékszerre, így újra a hazaiak jöhettek, immár jóval közelebbről. Eli Manning 3 yardos átadásával - amelyet Hakeem Nicks kapott el - pedig be is fejezték az akcót. (7-3)

Eli Manning passzol a New York Giants és a St. Loius Rams NFL-mérkőzésén 2011 szeptemberében

A vendégek az első negyed végén még bemutattak egy gyors, látványos drive-ot, de a vörös zónában megint elfogyott a tudományuk, így újra csak Josh Brown hárompontos rúgásával zárult a támadásuk. (7-6)

A második játékrészben újabb nagy hibát követett el a St. Louis, Sam Bradford hátrafelé tartó passzát nem tudta elkapni Cadillac Williams, azonban épp azért, mert a labda nem előre szállt, nem ért véget az akció, Michael Boley pedig összeszedte a játékszert, és 64 yardot futva vele, touchdownt ért el. Aztán az első közelben ácsorgót fejbedobta a labdával... (14-6)

Ezt követően támadt fel igazán az addig igencsak visszafogottan teljesítő Manning, és egy rossz passzkísérlet nélküli drive-val vezette végig csapatát a pályán. Utolsó átadását Domenik Hixon kapta el a célterületen - nagy nehezen. (21-6)

A harmadik negyedben a Rams egy jó támadás végén megin csak field goalig jutott (21-9), a Giants pedig Brandon Jacobs futott touchdownjának köszönhetően már 28-9-re is vezetett. Ráadásul a hazaiak negyedik TD-jében is bőven volt szerepe a vendégegyüttesnek, hiszen sok yardhoz jutottak a New York-iak az ellenfél szabálytalanságainak köszönhetően.

A végeredmény még ebben a játékrészben kialakult, miután Bradford és Alexander végre összehoztak egy jó passzt a red zone-ban, és ezzel a Rams megszerezte első és egyetlen touchdownját. (28-16)

A negyedik negyedben már teljes mértékben a védelmek domináltak, egyetlen pont sem született, így a New York Giants megszerezte első győzelmét az első fordulóban elszenvedett veresége után, míg a St. Louis Rams két kör után két vesztett meccsel áll.

NFL
2. forduló, hétfő esti mérkőzés
New York Giants-St. Louis Rams 28-16