Vasas

Nem engedtük, hogy a Videoton kibontakozzon - Gáspár József

A Vasas csapatkapitánya szerint a csapat jó védekezésének a titka, hogy már több forduló óta változatlan felállásban játszanak hátul.

Gáspár József remekül helyt állt - Fotó:fcvasas.com

Gáspár József remekül játszott a Videoton ellen, a fehérváriak nem tudtak átjutni az általa irányított védelmen. A Vasas középső védője elmondta, igazságosnak tartja a Fáy utcában született 0-0-s eredményt.

"Elég nehéz meccs volt, amihez hozzájárult az ilyenkor meglehetősen szokatlan meleg is - mondta az angyalföldiek csapatkapitánya az fcvasas.hu-nak. - Azt kaptuk, amire számítottunk, hiszen tudtuk, hogy a Videoton jó csapat. Meglátásom szerint igazságos a döntetlen, hiszen mindkét oldalon volt néhány olyan helyzet, amiből gól születhetett volna. Szerencsére elég jól zártunk, így nem sikerült betalálniuk."

Gáspár József szerint a védelem állandósága is fontos szerepet játszik abban, hogy mostanában kevesebb gólt kap a csapata.

"Nagyon fontos, hogy már több forduló óta változatlan felállásban játszik a védelmünk, amitől egyre jobban összeszokunk. Ezúttal egy kicsit visszább húzódtunk, és nem hagytunk sok szabad helyet a csatáraiknak, amivel arra kényszerítettük őket, hogy ívelgessenek. Ezeket a szituációkat meg elég könnyen meg tudtuk oldani, mivel kellően magasak vagyunk hátul. Próbáltunk közel helyezkedni egymáshoz, és így nem engedtünk területet nekik ahhoz, hogy kibontakozzanak."

Ugyanakkor az is igaz, hogy fővárosi csapat támadójátéka hagy kivánnivalót maga után.

"Az előrejátékban biztosan többet kell vállalni. Az első félidő elején is úgy éreztem, hogy egy kicsit megilletődöttek voltunk, mintha túlságosan tiszteltük volna a Videotont, és emiatt nem mertünk igazán játszani, nem vállaltuk fel a passzokat. Nem tudom, hogy miért volt ez, de a huszadik perc után feloldódtunk, és ekkor már voltak kisebb helyzeteink is. Ezen változtatnunk kell, a támadásokba pedig több embert kell bevonni, hogy nagyobb létszámban érkezzünk az ellenfél térfelére és a kapujuk elé."