Tenisz

Murray szerint túl sok versenyen kell elindulniuk

  • MTI
megosztom

A britek első számú teniszezője, Andy Murray nevetségesnek tartja a versenynaptárt, mivel az előírás szerint túl sok viadalon kell szerepelni, máskülönben világranglistás pontszámok és ezáltal helyezések kerülnek veszélybe.

A magyarok ellen a Davis Kupa euro-afrikai zónája II. csoportjának harmadik, utolsó fordulójában vasárnap 5-0-ra megnyert összecsapás után a világranglista negyedik helyezettje jelezte: míg korábban elég volt 13, most már 18 tornán kell indulni, és mellette ott vannak a Dk-találkozók is.

"A Grand Slameken és a Mesterek Tornája-sorozatban a világ legjobbjaival találkozunk. Néha jó érzés olyan tornákra is elmenni, ahol nem kell kizsigerelni magad minden egyes meccsen. Ezeken lehet a győzelmekkel önbizalmat szerezni, és talán még tornát is nyerni" - jegyezte meg, hozzátéve, hogy szerinte a naptár nagyon zsúfolt, és meg kell változtatni. A szigetországi teniszező amint hazatért a US Openről, egy nap pihenő után utazott Glasgow-ba a DK-találkozóra, majd repül Ázsiába.

Murray annak ellenére sem pihent vasárnap, és állt ki Balázs György ellen - majd nyert 7:6 (7-3), 6:3-ra -, hogy ennek az összecsapásnak már nem volt tétje. A közönség nagyon hálás volt, hogy még egy egyest vállalt a hétvégén.

A 2012-es, londoni nyári olimpiával kapcsolatban elmondta, szeretné úgy összeállítani a jövő évi programját, hogy az ötkarikás játékokra pihenten érkezzen, és bízik benne, hogy hazai közönség előtt jó eredményt ér el.

megosztom