Női kézilabda

Csak egy magyar csapat lesz idén a BL-ben

Nem sikerült kivívnia a Bajnokok Ligája-indulást a magyar ezüstérmes Debrecen csapatának, miután a Lengyelországban megrendezett kvalifikációs torna döntőjében kikapott a német Buxtehude együttesétől.

Könstner Vilmos lányai a négycsapatos viadal szombati elődöntőjében remek játékkal 35-22-re győzték le a portugál Gil Eanes csapatát. A hajdúságiak sikerükkel bejutottak a 3. selejtezőcsoport fináléjába, ahol a német ezüstérmes Buxtehude várt Triffa Ágnesékre.

Ugyan a mérkőzést a magyar csapat kezdte jobban, az első félidő derekára a német alakulat átvette a vezetést, melyet a szünetig három gólosra duzzasztott (13-16). A fordulást követően 10 perc játék után ismét magyar előnyt mutatott az eredményjelző (20-19), majd egészen a hajráig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó percekben azonban a Loki játékába több technikai hiba is becsúszott, amit a németek kihasználtak - így végül ők jutottak be a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A DVSC a KEK-ben indulhat. A csapat vezetőedzője, Könstner Vilmos a mérkőzés után kritikával illette a játékvezetői ténykedést. "Kijátszottuk magunkból a maximumot, sajnálom, hogy ezt az óriási csatát három orbitális bírói tévedés döntötte el." - mondta a lefújás után a szakvezető.

A másik három selejtezőcsoport skandináv sikerekkel ért véget: az 1. selejtezőt a dán Viborg, a 2.-at a norvég Byasen, míg a 3. négyest a szintén dán Randers nyerte meg. Ezzel kialakult a Bajnokok Ligája teljes mezőnye.

3. selejtezőcsoport
Glogow, Lengyelország
Döntő:
DVSC-Fórum-Buxtehude (német) 26-30 (13-16)
Elődöntők:
Buxtehude (német) -Zaglebie LLubin (lengyel)  27-26 (11-13)
DVSC-Fórum-Gil Eanes (portugál)  35-22 (16-9)

 

 

 

 

 

 

Bajnokok Ligája főtábla
2011/2012
A-csoport: FC Midtjylland (dán), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Thüringer HC (német), Byasen Trondheim (norvég)
B-csoport: Larvik (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), Viborg (dán)
C-csoport: Győri Audi ETO (magyar), Hypo Niederösterreich (osztrák), Metz (francia), Randers (dán)
D-csoport: Valcea (román), Itxako Navarra (spanyol), Dinamo Volgográd (orosz), Buxtehude (német)