MLS

Beckham és Henry a liga legjobban kereső labdarúgói

Az amerikai Associated Press összeállította az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legjobban kereső futballistáinak listáját, melynek élén - nem meglepő módon - egykori Európában játszó sztárok állnak.

A rangsort "természetesen" a korábban a Manchester Unitedben, a Real Madridban és a Milanban is megforduló, az angol válogatott korábbi csapatkapitánya, David Beckham vezeti. A világ egyik legjobb ballábas játékosa évente 6,5 millió dollárt tesz zsebre a Los Angeles Galaxynál, ezzel közel egy egymillióval előzi meg a New York Red Bullsnál légióskodó Thiery Henryt. A franciák világ- és Európa-bajnokát csapattársa, a Barcelonával két Bajnokok Ligája-győzelmet ünneplő mexikói Rafa Marquéz követi, a negyedik helyen pedig a nyáron a szigetországból a tengerentúlra igazoló Robbie Keane található. Az MLS ötödik legjobben fizetett játékosa az amerikai válogatott legértékesebb és legismertebb tagja, Landon Donovan.

Nyilvánosságra került néhány Európában is ismertebb futballista apanázsa is: az egykori PSV-támadó, Danny Koevermans (Toronto) 1,4 milliót, míg a német válogatottal világbajnoki ezüstérmet és bronzérmet is szerző Torsten Frings (Toronto) 1,1 millió dollárt keres évente. A Bundesliga legendás portása, Frank Rost (NYRB) 550 ezret, míg a "csodagyereknek" tartott Freddy Adu (Philadelphia)  590 ezret tesz zsebre egy év alatt.

Az MLS legjobban kereső labdarúgói
TOP 5
Név Klub Kereset ($-ban)
1. David Beckham (angol) Los Angeles Galaxy 6,5 millió
2. Thierry Henry (francia) New York Red Bulls 5,6 millió
3. Rafa Marquez (mexikói) New York Red Bulls 4,6 millió
4. Robbie Keane (ír) Los Angeles Galaxy 3,4 millió
5. Landon Donovan (amerikai) Los Angeles Galaxy 2,3 millió