Premier League

A világ legmodernebb edzőközpontját építené fel a Manchester City

A Manchester City a klub történetének legfontosabb beruházására készül: új edzőközpontot építene 80 hektáron.

Íme a látványtervek - Fotó:mcfc.com

A világ legmodernebb edzőközpontját építheti meg a Manchester City, legalábbis a tervek alapján.
A Manchester City hathetes tárgyalássorozat után hétfőn benyújtotta kérelmét az új edzőközpont építésére, amely Manchester keleti részén valósulhat meg. 

A terveket már több mint 7000 ember látta a klub hivatalos oldalán, akiknek a 97%-a pozitív visszajelzést adott. A tervezett beruházás egy 80 hektáros területen fog megvalósulni, éppen a Manchester City stadionjával, az Etihad Stadiummal szemben. A két létesítményt egy leendő híd kötné össze.

A komplexum megépítésével minden egy helyen központosulna: az utánpótlás játékosok képzése, az első csapat tréningjei és a klub stratégiai tevékenysége.

„Ez lehetne a klub történetének legfontosabb beruházása az új tulajdonos érkezése óta. Ez része a City tízéves stratégiájának. Az első fázis az FA-kupa megnyerése és a Bajnokok Ligájába jutás volt. Az új létesítmény lehet a következő lépés. A szurkolók és a lakosok is széles körben elismerik a terveinket. Hosszú távú stratégiánk része, hogy a klub fenntartható fejlődését megvalósítsuk. Tágabb értelemben egész kelet Manchesternek jelentős közösségi és gazdasági előnyöket jelenthet" - mondta Brian Marwood, a Manchester City ügyvezető igazgatója.

A Manchester City már megvásárolta a föld nagy részét, melynek nagy része a korábban ott folyó ipari tevékenység miatt szennyezett, de tisztítása már folyamatban van. A klub azt is megígérte, hogy szabadidős tevékenységekre is helyet ad, uszodát épít, valamint egy oktatási központot.