Davis Kupa

Nadal esélyt sem nagyon adott Tsongának, Spanyolország döntős

  • hatharom.hu-MTI

Elsőként a spanyol válogatott jutott be a tenisz Davis Kupa Világcsoportjának fináléjába, miután a korábbi világelső, jelenlegi ranglistamásodik Rafael Nadal vasárnap kora délután lehengerlő játékkal legyőzte a francia Jo-Wilfried Tsongát, ezzel 3-1-re alakította a párharc állását.

Rafael Nadal örül a Jo-Wilfried Tsonga elleni győzelmének Spanyolország és Franciaország Davis Kupa-mérkőzésén a Világcsoport elődöntőjében, amellyel eldőlt, hogy a spanyolok döntőbe jutottak 2011 szeptemberében

Spanyolország már harmadszor játszhat döntőt az elmúlt négy évben, miután Nadal finoman szólva is meggyőzően múlta felül a franciák éljátékosát. A mérkőzés 2 óra 17 percig tartott, és nem sokág volt izgalmas, hiszen a spanyol salakkirály egyetlen játékot sem engedélyezett Tsongának az első szettben, de a másodikat is nagy fölénnyel nyerte.

A harmadik játszmában már az is belefért, hogy egy kicsit kiengedett, és csak szimpla brékelőnnyel nyert. A spanyolok tehát már hátradőlva várhatják, hogy a címvédő szerbek és az argentinok párharcából ki kerül a fináléba. Belgrádban meglepetésre két játéknap után utóbbiak vezetnek 2-1-re.

Davis Kupa
elődöntő
Rafael Nadal - Jo-Wilfried Tsonga 6:0, 6:2, 6:4
szombaton játszották:
Feliciano Lopez, Fernando Verdasco - Michael Llodra, Jo-Wilfried Tsonga 1:6, 2:6, 0:6
pénteken játszották:
Rafael Nadal-Richard Gasquet 6:3, 6:0, 6:1
David Ferrer-Gilles Simon 6:1, 6:4, 6:1
Spanyolország-Franciaország 3-1 - állás a harmadik egyes után