Birkózó-vb

Mindhárom magyar kiesett, nincs kvóta szabadfogásban

  • MTI
megosztom

Az első, 16 közé jutásért rendezett forduló után a főtáblán egyedüli magyarként állva maradt 66 kilós Wöller Gergő vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben az isztambuli olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

A 28 éves magyar birkózó az idei Európa-bajnokkal, az azeri Dzsabrajil Haszanovval nézett farkasszemet. Sokáig meddő tusakodás folyt a szőnyegen, majd Haszanov hirtelen gyorsvonatként kitolta az érvényes területről Wöllert (0-1). A második menet sem volt sokkal izgalmasabb, az azeri próbálkozott, s végül földharcban sikerült a magyar mögé kerülnie. Wöller túlzottan is óvatos volt, még hátrányban sem mert akciót kezdeni, így pedig esélye sem volt egyenlíteni (0-1)...
   
Ezzel mindhárom magyar - Wöller mellett a 74 kilós Hatos Gábor és a 120 kilós Ligeti Dániel - abban reménykedhetett, hogy legyőzőik a fináléba jutnak, de hiába. Haszanov már a negyeddöntőben kikapott, míg Hatos és Ligeti győztes ellenfele az elődöntőben szenvedett vereséget.
   
Kiesésük egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar szabadfogású csapat egyetlen olimpiai kvótát sem szerzett a vb-n, amelyen minden súlycsoport első hat helyezettje jutott londoni indulási joghoz.
   
A magyarok összesen három kvótát szereztek: a nőknél a 63 kilós Sastin Marianna ezüstérmével, míg a kötöttfogásúaknál az 55 kilós Módos Péter és a 120 kilós Deák Bárdos Mihály ötödik helyével váltott repülőjegyet Londonba.

megosztom