Serie A

Cavani mesterhármasával élen a Napoli, ötpontos hátrányban a Milan

Korán vezetést szerzett ugyan a Milan a Napoli elleni rangadón a Serie A harmadik fordulójában, de a tavalyi bronzérmes a folytatásban könynedén kihasználta a tartalékos címvédő gyenge pontjait, és Edinson Cavani mesterhármasával nyerni tudott. Ezzel a nápolyiak át is vették a vezetést, miközben a milánóiak két lejátszott forduló után egyetlen ponttal állnak a tabellán.

Ahogy arra a két csapat közös múltja, közelebbről a nyomasztó Milan-fölény miatt számítani lehetett, a Napoli a védekezésre és a kontrákra építette a játékát, így az első perceket teljes mértékben uralta a piros-fekete együttes. Az első gólt is korán sikerült megszerezniük, hiszen a 11. percben Aquilani 13 méterről előrevetődve hatalmas erővel fejelt a jobb felsőbe Cassano jobb oldali beadása után. (0-1)

Sokáig azonban nem volt előnyben a vendégcsapat, mindössze két perccel később ugyanis Lavezzi beadását követően Maggio rosszul fejelt a labdába, de az így pattant pont Cavani elé, aki Abbiati lábai között kapásból a kapuba lőtt. (1-1)

Edinson Cavani örül a Napoli-Milan Serie A-mérkőzésen lőtt góljának 2011 szeptemberében

Az alapjátékán tehát nem kellett változtatnia a Napolinak, és sokkal jobban is működtek a kontráik, mint a Milan körülményes támadásai. A 20. percben Dossena bal oldalról jövő passzát követően ugyan Cavani még inkább megbotlott a játékszerben, mint átvette, de az első játékrész hajrájában Gargano a saját tizenhatosával indulva végigrobogott a pályán, az uruguayi csatárhoz passzolt, ő pedig a bal oldalról a kapu rövid oldalába vágta a labdát. (2-1)

Cassano és Aquilani a földön majdnem megismételték, amit a levegőben megcsináltak a meccs elején, de utóbbi ziccerből leadott lövését De Sanctis nagy bravúrral védeni tudta.

A második játékrész elején sem tudta igazán felpörgetni magát a Milan, a hazai ellentámadások veszélyessége pedig nem csökkent, az 51. percben Cavani egy kipattanó labdából már a harmadik gólját szerezte. (3-1)

Kétgólos előnyben a déliek szinte teljesen feladták a támadások lehetőségét, és csak a védekezésre koncentráltak. A vendégeknek voltak is helyzeteik, de Pato, akire rendre kijöttek a helyzetek, pontatlanul játszott, és többnyire sem fejjel, sem pedig lábbal nem találta el a hazai kaput, hiába jöttek a jó labdák Cassanótól, Aqulianitól vagy később a csereként beállt Emanuelsontól.

A hajrában Dzemailinek és El Shaarawynak is voltak lehetőségei a két kapu előtt, de több gól nem született, így a Napoli nyerte a rangadót, aminek köszönhetően élre állt a bajnokságban, és azt bizonyította, hogy a tavalyi szezonhoz képest fejlődött, hiszen első rangadóját magabiztosan meg tudta nyerni.

 

Serie A
3. forduló
SSC Napoli-AC Milan 3-1 (2-1)
gólszerzők: Cavani (13., 36., 52.), illetve Aquilani (12.)
Atalanta-Palermo 1-0 (1-0)
gólszerző: Denis (34.)
Bologna-Lecce 0-2 (0-1)
gólszerzők: Giacomazzi (37.), Grossmüller (60.)
Catania-Cesena 1-0 (1-0)
gólszerző: Lopez (45. - 11-esből)
Lazio-Genoa 1-2 (1-0)
gólszerzők: Sculli (11.), illetve Palacio (54.), Kucka (72.)
Parma-Chievo 2-1 (1-0)
gólszerzők: Giovinco (24., 92.), illetve Paloschi (80.)
kiállítva: Giovinco (95.)
Siena-Juventus 0-1 (0-0)
gólszerző: Matri (54.)
Udinese-Fiorentina 2-0 (2-0)
gólszerzők: Di Natale (8. - 11-esből), Isla (30.)
Internazionale-AS Roma 0-0