NB I

A Győr stabil játékkal győzte le az önmagát kereső Ferencvárost

Hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott a Győr a Ferencváros ellen az NB I kilencedik fordulójában, így továbbra is veretlen, és a Debrecennel azonos pontszámmal vezeti a tabellát, míg a Fradi még mindig ötpontos, és a 14. helyen áll.

Az első veszélyes lehetőség a Ferencvárosé volt, a 7. percben Tóth Bence távolról lőtt keményen, Sztevanovicsnak nagyot kellett védenie, hogy ne a jobb felsőben kössön ki a labda. A következő időszak mezőnyjátéka után a Győr szerezte meg a vezetést a 16. percben. Völgyi a bal oldalról adhatott be laposan, Alekszidze pedig jól lépett ki középen a nem épp robbanékonyan mozgó vendégvédők közül, és a hálóba passzolt. (1-0)

Pilibaitis és Alekszidze gólöröme a Ferencváros és a Győr NB I-es mérkőzésén 2011 tavaszán az ETO Parkban

Nem sokkal később már a második gólt is megszerezték a hazaiak. Egy kontra során Alekszidze ezúttal gólpasszadóként jeleskedett, a labdájával ugyanis Trajkovic robogott végig az FTC térfelén, és Baloggal a "hátán" sem hibázott. (2-0)

Nagyjából ennyi helyzete volt összesen az ETO-nak az első félidőben, de a Fradi is csak a hajrában jutott el a hazai kapuig. Először Oláh bombázott egy jobb oldali beadás után kapásból fölé, majd Somalia lőtte el keresztbe Sztevanovics kapuja előtt a labdát, végül ugyanő próbálkozhatott a hosszabbításban, de a kapus leért a megpattanó lapos gurítására.

A második játékrészben jóval többet töltött a Győr térfelén a Ferencváros, mint fordítva, és voltak is helyzeteik, de gólt nem tudtak szerezni. Somaliának volt komoly lehetősége, de rendre túl éles szögből került a kapu közelébe, míg a távoli lövéseket Sztevanovics magabiztosan fogta.

A másik oldalon Ahjupera szerezhetett volna gólt egy kontrából a hajrá kezdetén, de ellőtte a labdát keresztbe a kapu előtt.

Gól tehát nem született, a Győr továbbra is veretlen, miközben a Ferencváros nem tudta megszerezni második győzelmét.

OTP Bank Liga, 9. forduló
Győri ETO FC-Ferencváros 2-0 (2-0)
Győr, 10 000 néző, V: Bognár
gólszerzők: Aleksidze (17.), Trajkovic (22.)
sárga lap: Babic (38.), Fehér (39.), Dudás (65.), Ji-Paraná (90.), illetve Oláh (36.), Csizmadia (68.), Maróti (76.), Otten (80.)
Győr: Sztevanovics - Babic, Stanisic, Fehér, Völgyi - Windecker - Trajkovic, Ji-Paraná - Koltai (Tokody 81.), Aleksidze (Ahjupera 66.), Dinjar (Dudás 64.)
Ferencváros: Gyenes - Maróti, Balog Z., Csizmadia, Junior - Otten - Jovanovic (Rósa D. 77.), Tóth B. (Lisztes a szünetben), Hakola - Oláh (Pölöskey a szünetben), Somalia