Rögbi-vb

Megvan az első komoly meglepetés - ír győzelem Ausztrália ellen

  • VNA
Címkék:

Szombaton ismét három találkozót rendeztek az Új-Zélandon zajló rögbi világbajnokságon, ahol két papírforma siker mellett az ír válogatott meglepetése okozott szenzációt.

Szombaton megszületett az Új-Zélandon zajló rögbi világbajnokság első komolyabb meglepetése, miután a „C”-csoportban az ausztrál válogatott 15-6-os vereséget szenvedett Írországtól. Az ausztrálok ugyan O’Connor révén a 11. percben előnybe kerültek, de Sexton és O’Gara büntetőivel az írek fordítottak. A mindkét oldalon gyenge támadójátékot hozó mérkőzésen egyetlen cél sem született, ahol Írország végül simán legyőzte a három Nemzet Torna győztesét és így két győzelemmel rögtön a „C”-csoport élére is ugrott. Az ausztrál válogatottat sokan a világbajnoki cím megszerzésére is esélyesnek tartják, az írek elleni vereség azonban aggódásra adhat okot a csapat vezetőinek.

A „D”-csoportban Wellingtonban papírforma eredmény született, ahol a dél-afrikai csapat remekül játszva 49-3 arányban győzött Fidzsi ellen. A 33.000 néző előtt rendezett mérkőzésen Frans Steyn kezdte a pontgyártást, az első célra azonban egészen a 26. percig kellett várni, ekkor Steenkamp ért el az ellenfél célterületére. Dél-Afrika végül hat cél ért el, így a papírformának megfelelően bónusz ponttal zárt is Fidzsi ellen. Az afrikai csapat a nyitómeccsen igencsak szenvedett Wales ellen, most azonban remekül védekezve őrizte meg hibátlan mérlegét.

A „B”-csoportban két olyan csapat találkozott egymással szombaton, amely első fordulós találkozóját egyaránt elveszítette. Az argentin csapat ezúttal javított a vb-re utolsóként kijutó románok ellen és 43-8 arányban győzött. A hat célt is szerző dél-amerikai csapat számára a nagy különbségű győzelem azt jelentette, hogy az angolok elleni szűk vereség után ismét bónuszpontot szereztek. Az előző vb-n meglepetésre bronzérmet szerző Argentína ezzel a fölényes sikerrel megőrizte esélyét a negyeddöntőbe kerülésre.

Rögbi világbajnokság 2. forduló
B-CSOPORT
Argentína–Románia 43–8 (26-8)
C-CSOPORT
Írország-Ausztrália 15-6 (6-6)
D-CSOPORT
Dél-Afrika–Fidzsi 49–3 (21-3)