Spanyol foci

Guardiola lehet az utódom - Del Bosque

A spanyol labdarúgó-válogatottat világbajnoki címre vezető Vicente Del Bosque szerint a Barcelona vezetőedzője tökéletes választás lenne visszavonulása után a Furia Roja élére.

Del Bosque és Guardiola mindketten jelöltek voltak az FIFÁ-nél az év edzője díjra 2010-ben

A szövetségi kapitányt az AS spanyol napilap faggatta arról, hogy kit tartana alkalmasnak a válogatott irányítására, ha ő távozik a nemzeti csapattól.

"Pep Guardiolának megvan a mentalitása, szellemisége, és legfőképp a felkészültsége és tapasztalata ahhoz, hogy vezesse a válogatottat. Persze vannak mások is, akik alkalmasak lennének a posztra, Spanyolországban nagyon jól képzett szakemberek vannak" - mondta Del Bosque.

A címvédő spanyolok a hátralévő két selejtezőtől függetlenül már csoportelsőként kvalifikálták magukat a jövő évi Európa-bajnokságra. Del Bosque szerint a 2008-ben elkezdett úton haladnak, de kemény ellenfeleik lesznek az ukrán-lengyel közös rendezésű kontinenstornán. "Hollandia, Németország, Portugália vagy Anglia is esélyes a győzelemre."

Del Bosque arról is beszélt, hogy rengeteg tehetséges játékos áll rendelkezésére, és nagyon nehéz kiválasztania a megfelelő embereket a keretbe. "A középpályások és a védők kijelölése egyre több fejfájást okoz nekem. Kilenc-tíz kiváló középpályás között kell kiosztanom a három-négy helyet. Cescet (Fabregas), (David) Silvát és Xabi Alonsót nem könnyű kihagyni. Sergio Busquetset és Javi Martínezt már középső védőként is kipróbáltuk, és nekik is elmondtam, hogy ott kell hasznosítaniuk a képességeiket, ahol a leginkábbb szükség van rá."