Serie A előzetes

Az Inter vagy a Roma teszi helyre magát és a másikat?

A Serie A harmadik fordulójának szombati játéknapján két mérkőzést rendeznek. A Cagliari-Novara találkozó nyitja a hétvégét Olaszországban, de a nagyobb érdeklődésre minden bizonnnyal az Inter-Roma rangadó tart számot, különösen úgy, hogy mindkét csapatnak van mit kijavítania az elmúlt hetekben mutatott teljesítmény után.

Inter-Roma 20:45
TV: Digi Sport
hatharom-tipp: 1
Mindkét csapat edzőváltáson esett át a nyáron, mindkettőnél voltak fontos változások a játékoskeretben, és egyikük játéka sem állt még össze. Ennek megfelelően az eredmények sem jönnek. Az Inter a bajnokságot a Palermo elleni idegenbeli, a Bajnokok Ligáját pedig a török Trabzonspor elleni hazai vereséggel kezdte. A Roma eddig sem jutott a nemzetközi porondon, a Slovan Bratislava ellen búcsúztak az Európa Ligától a selejtezőben, a Serie A-ban pedig hazai pályán kaptak ki 2-1-re a Cagliaritól. Azt is úgy, hogy a szépítő gólt a 96. percben kotorta be De Rossi egy kapusról kipattanó Totti-szabadrúgás után.

Diego Milito és Juan küzdenek a labdáért az Inter és a Roma Serie A-mérkőzésén 2010 őszén

Egymás ellen vehetnek tehát lendületet szombat este, és erre az Inter tűnik esélyesebbnek. Hazai pályán ugyanis nem szokásuk kikapni a Farkasoktól, a legutóbbi 28 találkozón csak négyszer született vendégsiker. A Roma tavaly ugyan 14-szer megúszta kapott gól nélkül a mérkőzéseit, a San Siróban ez finoman szólva nem jött össze, hiszen 5-3 lett a végeredmény Sneijderék javára. Tottiék ugyan jónak mondható 10 pontot szereztek az előző szezon végén öt idegenbeli találkozójukon, de egyrészt a csapat jócskán átalakult azóta, másrészt azok közül csak az Udinese ellenit tekinthetjük nehéz mérkőzésnek a papírforma alapján. Az Inter 13 veretlenül megvívott hazai bajnokinál tart, igaz, náluk sem feledkezhetünk el arról, hogy például Eto'o személyében távozott kulcsember, és a múlt héten kapott 4 gól is elgondolkodtató lehet.

Cagliari-Novara 18:00
TV: Digi Sport
hatharom-tipp: 1
Egyik együttes sem panaszkodhat az első (lejátszott, valójában a második) fordulóban elért eredményére, hiszen a Cagliari már emlegetett módon nyert Rómában, az újonc, és tipikus kiscsapatként emlegetett Novara pedig 2-2-es döntetlent ért el Veronában a Chievo ellen.

Közös Serie A-s múltjuk még egyáltalán nincs, ami nem csoda, hiszen a vendégek 55 éve nem jártak ezen a szinten. Rutintalanságuk miatt ezúttal is ők tűnnek az esélytelenebbnek, noha tavalyi feljutásukat többek közt remek idegenbeli teljesítményüknek is köszönhetik. Holtversenyben a legkevesebb, 21 gólt kapták a szezonban, igaz, ezt a teljesítményt az első osztályban megismételni elképesztő bravúr lenne, és a múlt heti 2-2 azt is mutatja, hogy ez nem fog sikerülni. Ugyanakkor a Cagliari sem atombiztos favorit, hiszen az előző idényt 7 nyeretlen mérkőzéssel fejezték be, a Roma elleni előző heti diadal előtt utoljára áprilisban tudtak nyerni a bajnokságban.