La Liga előzetes

A Barca az Osasuna ellen szakítaná meg "rossz" sorozatát

Öt találkozót rendeznek szombaton a spanyol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában, amelynek talán legnagyobb kérdése, hogy az egymás után két döntetlent elérő Barcelona milyen játékra lesz képes az immáron Vadócz Krisztián nélkül felálló Osasuna ellen.

Az eddigi két mérkőzéséből kettőt megnyerő Valencia a Sporting Gijón otthonában lép pályára, a hét közben a Tőzsérrel és Kötelessel felálló Racing Genk vendégeként gólnélküli döntetlent elérő "Denevérek" egyértelmű esélyesei a találkozónak. Sporting Gijon - Valencia 18.00 hatharom-tipp:2Soldadóéknak azért is lenne fontos megszerezni a három pontot a Gijón ellen, mert a következő fordulóban a Mestallában látják vendégül a Barcelona csapatát - ha pedig kilenc ponttal fogadnák a címvédőt, mindenképpen nagy önbizalmat adhatna a tavalyi bronzérmesnek.

A "Sárga Tengeralattjáró" a vártnál gyengébben indította az idei szezont, igaz a sorsolás nem volt éppen kegyes Rossiékhoz.  Granada - Villarreal 18.00
hatharom-tipp:2
Az első körben a Barcelona ellen kapott zakó után, a másodikban a Sevillával nézett farkasszemet a Villarreal, de a két találkozón szerzett egy pont nem éppen hízelgő a BL-résztvevő számára. Az elitligában ráadásul a Bayern München is legyőzte a "sárgákat", tette mindezt az El Madrigalban, vagyis ráférne már egy győzelem az együttesre. A sereghajtó Granada ellen minden esélye megvan Jose Garrido csapatának a felzárkózásra, az újonc egyelőre még rúgott gól nélkül szerénykedik a tabella legalján.

Két egyaránt hárompontos csapat összecsapásán a Real Mallorca a nyáron igencsak megerősödő Málagát fogadja.Mallorca - Málaga     18.00
hatharom-tipp:x
Manuel Pellegrini csapata idén a nemzetközi kupaszereplést jelentő valamelyik hely megszerzését tűzte ki maga elé célul, és ugyan az első körben kikapott a Sevillától, a második fordulóban nagyon simán győzte le a Granada együttesét. A Mallorca vendégeként nyilván nehezebb dolga lesz Ruud van Nistelrooyéknak, de bizonyosan csalódottak lennének, ha pont nélkül kellene távozniuk a csodás üdülőszigetről.

Messi góljaira szombat este is szüksége lesz a Barcelonának -
Az utóbbi években a katalán sztárcsapattól igen ritka teljesítmény volt, hogy egymás utáni két találkozójukon sem diadalmaskodtak, márpedig a múlt héten éppen ez történt: előbb a Real Sociedad otthonában engedték ki a kezükből a győzelmet, majd a Bajnokok Ligája első körében, az AC Milan ellen ismételték meg ugyanezt. Barcelona - Osasuna 20.00
Tv: Sport2
hatharom-tipp:1
Josep Guardiola csapatából ráadásul Alexis Sánchez és Andrés Iniesta is hosszabb időre kidőlt a sorból, ami tovább mélyítheti a katalán "gondokat". Ahhoz, hogy a címvédő kimásszon a "gödörből", nem kell más, csak egy megnyugtató győzelem, amelyhez az Osasuna ideális ellenfél lehet. A pamplonaiak tavaly nagy harc árán tudták csak megvetni a lábukat az első osztályban, és mivel a keret látványosan nem erősödött meg a nyáron, idén sem várhatunk tőlük sokkal kirívóbb eredményeket. Mindesetre Xaviék nem vehetik félvállról az este nyolc órakor kezdődő találkozót, hiszen a gránátvörös-kékek karmestere szerint legtöbb csapattársa gyengébben teljesít önmagához képest. "A futball, amit játszunk, most is jól megy, de a mérkőzések bizonyos szakaszaiban egyszerűen jobban oda kell tennünk magunkat" - fogalmazott a 31 éves középpályás.
"Most egy kicsit mindenki gyengébben teljesít a tudásához képest - folytatta a világ- és Európa-bajnok Xavi. - Ennek az okát nem tudjuk megmagyarázni, az egyetlen, amit tehetünk, hogy tovább dolgozunk."

A nap záró találkozóján a Sevilla a Barcelona ellen hatalmas feltámadást produkáló Sociedaddal csap össze. Sevilla - Real Sociedad 22.00
Tv: Sport2
hatharom-tipp:1    
Az andalúzok egyelőre még veretlenek a ligában, de ugyanez elmondható a Sociedadról, mégis meglepetésnek számítana, ha Jesus Navasék nem tudnák otthon tartani a három pontot.