Edzőkérdés

Quique Sánchez Flores örömmel lenne az Inter edzője

Az Atlético Madrid korábbi vezetőedzője szerint az Internazionale már kapcsolatba lépett menedzserével. Quique Sánchez Flores örömmel vállalná el a kék-feketék irányítását.

Quique Sánchez Flores az első hívó szóra menne a San Siróba

Gian Piero Gasperini három vereséggel debütált az Inter kispadján, és a sajtóban máris távozásáról pletykálnak. Claudio Ranieri, Delio Rossi, Carlo Ancelotti és Fabio Capello neve is felmerült utódként. Quique Sánchez Flores pedig állítja, már fel is vették vele a kapcsolatot az olasz klub képviselői.

"Megkerestek Jorge Mendesen (portugál futballügynök) keresztül - mondta Flores a MARCA TV-nek. - Bár Forlán is ott van, ha az Inter hív, azonnal megyek."

A szakvezető és Diego Forlán az előző idényben több hónapig nem állt szóba egymással az Atléticónál. Az uruguayi csatár nyáron Milánóba szerződött, és távozott a Vicente Calderónból Flores is, aki egyelőre pihen, de készen áll a visszatérésre.

A 46 éves tréner bajkeverőnek tartja Forlánt, elmondása szerint 2010 nyarán, éppen az Inter ellen megnyert Európai Szuperkupa-döntőt követően változott meg a viszonyuk. "Azon a napon, ahogy ünnepelt, egy másik Diegót láttam".

Flores védőként a Valencia, a Real Madrid és a Zaragoza csapatát erősítette, edzői karrierjét a Real utánpótláscsapatainál kezdte, majd a Getafe, Valencia, Benfica és az Atlético kispadján ült. A Sasokkal portugál bajnokságot nyert, majd a Matracosokat Európa Liga- és Európai Szuperkupa-győzelemre vezette a 2009-2010-es idényben.