Sífutás

New Yorkban fut először maratonit az ötszörös olimpiai bajnok

  • VNA

Korábban unalmasnak vélte a maratoni futást, így nem próbálkozott vele, idén novemberben viszont rajthoz áll New Yorkban a sífutó, Thomas Alsgaard.

Az ötszörös olimpiai bajnok Thomas Alsgaard már többször is teljesítette már a világ egyik legismertebb sífutó versenyének számító Vasaloppet 90 km-es távját. A 39 esztendős norvég klasszis számára tehát nem fizikai, inkább lelki gátja (unalmasnak találta a hosszútávfutást) volt annak, hogy nem futott korábban maratonit. Idén novemberben azonban szakít az eddigi gyakorlattal, a norvég langrenn.com című Internetes oldalnak ugyanis elmondta, hogy már leadta nevezését a New York maratonira.

„Már nagyon várom a versenyt és izgatott is vagyok. A maratoni egy olyan verseny, amit az embernek egyszer ki kell próbálnia” - nyilatkozta a hatszoros világbajnok, aki a következő téli szezonban ismét elsősorban a Mora és Salen között sorra kerülő Vasa-futásra illetve a norvég bajnokság 15 km-es versenyére koncentrál. A 42.195 méter hosszúságú távra komoly edzésekkel készülő Alsgaard ugyanakkor elismerte, hogy a futóversenyre végzett mostani edzésmunkája nem feltétlenül ideális a téli sífutó versenyek szempontjából.