Bundesliga

Harnik duplájával nyert Freiburgban a Stuttgart

Az osztrák Harnik duplájára csak Cissé válaszolt a hazaiak részéről, a győztes VfB-ben Hajnal Tamás szűk fél órát kapott.

Cissé gólja kevés volt a pontszerzéshez - Fotó: AFP

Története legnagyobb Bundesliga-vereségét szenvedte el egy héttel ezelőtt az SC Freiburg a Bayern Münchentől. Így még hazai pályán sem feltétlenül számítottak esélyesnek a VfB Stuttgart ellen. Hajnal Tamásék az előző fordulóban az addig veretlen Hannovernek lőttek három gólt, ezért idegenben is magabiztosan léphettek pályára. Negyedórával később kezdődött a találkozó egy lerobbant villamos miatt, amely a hazai szurkolókat szállította volna a helyszínre. A magyar válogatott középpályás az elmúlt héthez hasonlóan csak a kispadon kapott helyet, a helyén Gentner lépett pályára. Egyfajta Cacau-Cissé párharcnak is beállította ezt az összecsapást a média, a két színes bőrű csatár természetesen a kezdőben kapott helyet.

A 9. percben Harnik kerülhetett volna ziccerbe, de addig kezelgette a labdát, amíg a hazai védők utolérték. A 11. percben Schuster szöglete találta meg Cissét középen, akinek a fejesét védte Ulreich. A 28. percben Reisinger lőtt 14 méterről, de Ulreich nagyot védett. A 32. percben viszont már megszerezték a vezetést a vendégek: egy szöglet után kigurult a labda a tizenhatos vonaláig, ahol Harnik állt, a középre lőtt labdáját pedig a kapus csak beljebb segítette (0-1).

A Stuttgart ezután is magabiztosan játszott, az első félidőt biztosan zárták egygólos előnnyel. A fordulás után Gentner éles szögből lőtt, de Baumann nagyot védett, ezzel meccsben tartva csapatát. A Freiburg a második játékrészben rákapcsolt, megpróbálta kapuja elé szegezni a VfB-t. A 63. percben Hajnal Tamás lépett pályára Gentner helyett. A 73. percben úgy tűnt, végleg eldől a meccs: Molinaro bal oldali beadása után Harnik a hosszú oldalon éppen hogy elérte a labdát, majd remek mozdulattal a hosszú felsőbe helyezett (0-2). Ezt követően a Freiburgnak is több helyzete akadt, a 84. percben Cissé megszerezte az ötödik találatát is a szezonban, miután elgurította a labdát Ulreich lába alatt (1-2). A 87. percben Tasci fejelhetett közelről, de nem talált kaput. Így maradt a 2-1-es vendégsiker, amit összességében megérdemeltek Hajnal Tamásék.

Bundesliga 6. forduló
Freiburg–Stuttgart 1–2
Gólszerző: Cissé (84.), ill. Harnik (33., 73.)