Québeci tenisztorna

Czink közel volt a bravúrhoz, de kikapott az első kiemelttől

Czink Melinda három játszmában vereséget szenvedett az első helyen kiemelt szlovák Daniela Hantuchovától a 220 ezer dollár összdíjazású, québeci keménypályás tenisztorna csütörtöki nyolcaddöntőjében. Czink az első szettet megnyerte, de a szlovák fordítani tudott, és ezzel a magyar teniszező búcsúzott a versenytől.

Czink Melinda három játszmában vereséget szenvedett az első helyen kiemelt szlovák Daniela Hantuchovától a 220 ezer dollár összdíjazású, quebeci keménypályás tenisztorna csütörtöki nyolcaddöntőjében

A 28 éves magyar teniszező - aki két éve éppen Québec Cityben aratta eddigi egyetlen WTA-tornagyőzelmét - magyar idő szerint hajnali egy órakor lépett pályára az első kiemelt ellen.

A Magyar Tenisz Szövetség honlapjának beszámolója szerint Czink nem kezdte jól a találkozót, sokat hibázott, Hantuchova így könnyedén húzott el 3-0-ra, a magyar játékos azonban először kiegyenlített, majd rövidítésre mentette az első játszmát, amit meg is nyert, egy óra játék után így övé lett az első játszma.

A második szettet Czink kezdte és pillanatok alatt elvesztette az adogatását, amit nagyon bánhatott, hiszen innentől kezdve jól játszott, voltak nagyon szép megmozdulásai, a break-hátrányát azonban nem tudta ledolgozni. Hantuchova 5-4-es vezetésénél Melinda behívatta edzőjét, Ian Bartstow-t, miközben Hantuchova bal sarkát ápolni kellett.

Ennek ellenére a szlovák 6-4-re megnyerte a szettet, majd ott folytatta, ahol abbahagyta, a döntő szettben már ő volt fölényben, 4-1-re, majd 5-2-re is vezetett, a meccset azonban nem tudta kiszerválni, Melinda breakelt (3-5) és bár többször is volt labdája a 4-5-höz, nem tudta megcsinálni őket, Hantuchova viszont a negyedik meccslabdáját már kihasználta és több mint két és fél óra játék után ő ünnepelhetett, 6:7(4:7) 6:4 6:3-ra legyőzte a magyar játékost és bejutott a nyolc közé.

A New Yorkban élő Czink 30 WTA-ponttal lett gazdagabb ezúttal, amivel körülbelül 10 helyet léphet előre a világranglistán.

 A magyar játékos párosban is érdekelt volt a kanadai tornán a cseh Andrea Hlavackovával az oldalán, ám a negyeddöntőben - döntő rövidítéssel - kikapott az első helyen kiemelt Raquel Kops-Jones, Abigail Spears amerikai duótól.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Hantuchova (szlovák, 1.)-CZINK 6:7 (4-7), 6:4, 6:3
Hlavackova (cseh)-Safarova (cseh, 2.) 7:6 (7-1), 7:5
Záhlavová Strycova (cseh, 6.)-Lucic (horvát) 2:6, 6:1, 6:3
Korábban:
Erakovic (új-zélandi)-Falconi (amerikai, 7.) 6:3, 2:6, 6:2
Paszek (osztrák, 3.) - Lepchenko (amerikai) 6:7 (2-7), 6:3, 7:6 (7-4)
Marino (kanadai, 4.) - Wozniak (kanadai) 6:4, 4:6, 6:4
Watson (brit) - Arvidsson (svéd, 5.) 7:5, 6:3
Krajicek (holland) - Coin (francia) 7:5, 4:6, 6:1