Kecskemét

Csökkent a KTE és a KSE önkormányzati támogatása

A kecskeméti városi önkormányzat közgyűlésének csütörtöki ülésén a képviselők elfogadták a 2011. évi költségvetésről szóló rendelet módosítását, amelyben sportot érintő pénzösszegekről is döntöttek. Ennek értelmében a tavalyi támogatáshoz képest a KTE és a KSE Kft. összesen 46,5 millió forinttal kevesebbre számíthat.

A kesport.hu híre szerint az előterjesztés értelében – amelyet elfogadtak a városatyák – a Kecskeméti Sportegyesületeket Működtető Kft. 30 millió forintos támogatásban részesült. A KSE Kft. az eddig az előző évi támogatás felét, 54 millió forintot kapott meg az első félévben. Most is ennyire számítottak a Kft. vezetői, de csak 30 milliót kaptak. Ez 24 milliós csökkenés az előző évhez viszonyítva.

A KTE Labdarúgó Kft. tavaly 50 millió forintot kapott az önkormányzattól. Az első félévben idén ennek az összegnek a felét, 25 millió folyósított számukra az önkormányzat. A költségvetési rendeletmódosítás a második félévre 12,5 millióval számolt a KTE támogatását illetően, de ebből az összegből 10 milliót átcsoportosítottak a Stadion Sportlétesítményeket Működtető Kft-nek, amelynek így 20 milliót szavaztak meg.

Az egy évvel ezelőtti önkormányzati támogatás mértéke összesen 46,5 millió forinttal csökkent. A KSE Kft. 24 millióval, a KTE labdarúgócsapatot működtető vállalkozás pedig 22,5 millióval kapott kevesebbet.