Atlétika

Usain Bolt elárulta, miért ugrott ki

  • VNA

A tegui világbajnokság legnagyobb szenzációját Usain Bolt kiugrása jelentette 100 méteren, a jamaicai klasszis már tudja, miért rajtolt korán.

A háromszoros olimpiai bajnok atléta a túlzott bizonyítási vággyal magyarázza hibáját, amelyről érdemben első alkalommal egy csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatón mesélt: „Nem voltam teljesen magamnál azokban a pillanatokban. Izgultam, és mindenáron el akartam indulni. Még sohasem éreztem korábban ilyesmit verseny előtt” - mondta Bolt, aki később hibáját kijavítva 200-on, majd a 4x100-as váltóval - befutó emberként világcsúcsot futva - is győzött, így a berlini triplázása után a dél-koreai városban is két világbajnoki aranyérmet szerzett.

Usain Bolt kedden Zágrábban futott először a legrövidebb távon a számára balul sikerült vb után, ahol idei legjobbjával, 9,85-tel győzött. A pénteken este Brüsszelben is rajthoz álló jamaicai azt is elmondta, hogy mindenképpen szeretne változtatni versenyprogramján, de ennek mibenlétéről edzője tanácsára nem volt hajlandó nyilatkozni. A 25 esztendős klasszis kapcsán korábban is lehetett hallani híreket arról, hogy a 400 méteres síkfutással, illetőleg a távolugrással is kacérkodik, igaz érdemben még egyik szám felé sem tett komoly lépéseket.


Usain Bolt kiugrása a tegui világbajnokság 100 méteres döntőjében