Birkózó-vb

Sastin Marianna ezüstérmet szerzett Isztambulban

  • MTI
megosztom

A 63 kg-os súlycsoportban Sastin Marianna ezüstérmet nyert az isztambuli olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

Sastin kissé óvatosabban kezdte a finálét, mint korábbi, győztesen megvívott meccseit, de ez érthető volt, mert riválisát 2002 óta senki nem tudta legyőzni, mindössze egyetlen versenyen nem nyert, de akkor sérülés miatt visszalépett. Icso a menet feléhez közeledve egy mögékerüléssel jutott előnyhöz, de a földön nem tudott mit kezdeni a magyar birkózóval. Állásból aztán kedvenc fegyverével élt, s lábfogással vitte földre Sastint, akit ezután kétszer meg is forgatott a lábánál fogva (0-4).

Sastin (pirosban) szerezte a magyarok első érmét a török városban

A folytatásban már nagyobb vehemenciával, kockáztatva próbálkozott Sastin, de Icso újabb mögékerüléssel ismét vezetéshez jutott. Az első vb-aranyérmére hajtó magyar gyorsan kiszabadult. A hajrában azonban a sportág legyőzhetetlen alakja ismét lábfogással kényszerítette a szőnyegre Sastint (0-2), akinek így nem sikerült csodát tennie, nem tudta legyőzni a világ hétszeres és Ázsia négyszeres bajnokát. Sastin a 2005-ös, budapesti seregszemle után másodszor lett vb-ezüstérmes, amelyet ezúttal Hegedűs Csaba, a magyar szövetség elnöke adott át neki.

Sastin már a négy közé jutással londoni indulási jogot szerzett, ugyanis az olimpiai súlycsoportok első hat helyezettje jut kvótához a vb-n. Korábban két kötöttfogású váltott londoni repülőjegyet: hétfőn az 55 kilós Módos Péter, kedden a 120 kilós Deák Bárdos Mihály lett ötödik.

megosztom