Manchester United

Rooney lemásolta a City elleni ollózását egy reklám kedvéért - videó

Wayne Rooney, a Manchester United csatára emlékezetes módon döntötte el a Manchester City elleni városi rangadót idén februárban: a 78. percben ollózva lőtt Joe Hart kapujába. A támadó cipőjét szállító sportszergyártó ezúttal egy reklám kedvéért kérte meg őt, hogy ismételje meg a kamerák előtt a mozdulatot.

Wayne Rooney, a Manchester United csatárának ollózása a Manchester City elleni Premier League-meccsen
"Amikor egy csatár belerúg a labdába, már érzi, hogy gól lesz-e belőle"
- mondta Rooney a forgatáson.

"Azzal az ollózással megnyertük a meccset. Nagyon fontos gól volt. Amikor a levegőben volt a labda, tudtam, hogy van egy kis helyem, de azt is, hogy fejjel onnan nem tudnék gólt szerezni. Arra sem lett volna időm, hogy levegyem, és befejezzem az akciót, úgyhogy úgy döntöttem, megpróbálom" - idézte fel emlékeit a találatról a csatár. "Amint belerúgtam a labdába, próbáltam utána fordulni, hogy lássam, bemegy-e, de azt is éreztem, hogy nem kell néznem, mert jó lesz a lövés."

Rooney természetesen a reklámozott cipőről, illetve a lábbeli fontosságáról is mondott néhány szót: "Amikor belerúgsz a labdába, kényelmesen kell magad érezned. Persze ez ott nem tudatosul, csak azzal foglalkozol, hogy a hálóba találj. A cipők ebből a szempontból nagyon fontosak, mert nagy erő megy keresztül a lábon, fontos, hogy megtartsák azt, hogy megfelelő módon találkozz a labdával, és oda lődd, ahova akarod."

A csatár arról is beszélt, hogy ezzel a cipővel - megintcsak természetesen - úgy tudja megtekerni a labdát, ahogy még sosem, és ezzel megnehezítheti a kapusok dolgát.

Sportszempontból talán értékesebbek azok a mondatai, melyek szerint "egy támadó számára mindegy, hogy a győztes gólt lövi, vagy csak egyet egy 5-0-ra megnyert meccsen, hogy a tizenhatoson kívülről vagy belülről talál be, a gól az gól."

A reklám forgatásán készült videó, benne az "újraollózással"

És az eredeti mozdulat a Manchester City ellen