Brazília

Ronaldo még egy búcsúmeccset kaphat, ezúttal a Corinthianstól

  • MTI
megosztom

Nagyon örülne, ha utolsó klubjának, a Corinthiansnak a szurkolóitól is elbúcsúzhatna Ronaldo, a brazilok háromszor is a világ legjobbjának megválasztott, kétszeres aranylabdás labdarúgója.

"Semmi nincs tervben, de nem okozna gondot, ha még egy mérkőzésen el kellene búcsúznom" - jelentette ki a 34 éves, kétszeres világbajnok támadó, aki június 7-én, a románok elleni, Sao Pauló-i barátságos találkozón húzta magára utoljára a válogatott mezét.

Andres Sanchez, a Corinthians elnöke korábban többször is úgy fogalmazott: nem zárja ki, hogy Ronaldo pályára lépjen valamelyik bajnoki mérkőzésen.

A "Fenoménként" is emlegetett futballista sérülései és fizikai állapota miatt februárban döntött úgy, hogy szögre akasztja a cipőjét. Utolsó válogatottbeli fellépésén az első félidőben 15 percre állt be, de nem talált kapuba.

Pályafutása során Ronaldo megfordult a Cruzeiróban, a PSV Eindhovenben, az FC Barcelonában, az Internazionaléban, a Real Madridban és az AC Milanban, s karrierjét a Corinthians együttesében fejezte be. A válogatottban 98 meccsen 62-szer volt eredményes, ezzel második a nemzeti örökranglistán a legendás Pelé (95) mögött.

megosztom