Kosárlabda

Öngyilkos lett a májusban eltűnt Orosz László

A sportoló holttestére csütörtökön az éppen arra járó diák csoport bukkant rá a soproni Károly-kilátótól 800 méterre.

Orosz László öngyilkos lett

Május 27-én érkezett bejelentés a Soproni Rendőrkapitányságra, hogy Orosz László ismeretlen helyen tartózkodik. A kosárlabdázó nemrég költözött Sopronba, s azt tervezte, hogy ide igazol. Akkor a rendőrség kutyával is kereste a sportolót, de ez nem vezetett eredményre.

A nyugatmagyar.hu információi szerint a sportoló holttestére csütörtökön az éppen arra járó diák csoport bukkant rá a soproni Károly-kilátótól úgy 800 méterre. Az elsődleges rendőrségi információk szerint Orosz Lászlót a ruházatában talált iratok alapján sikerült azonosítani.

A portál úgy tudja, a sportoló önkezűleg vetett véget életének. Igaz, némi készpénz is nála volt. Eltűnése előtt levelet is írt, ám ebben semmi sem utalt a bűncselekményre, miként az öngyilkosságra sem.

A 120-szoros válogatott Orosz László az eltűnése előtt személyes hangvételű levelet hagyott maga után feleségének, amelyben azt írta, hosszú időre elmegy. A kosaras a Honvéd, a Szolnok, a Pécs és a Kaposvár csapatában is játszott, a Somogy megyei székhelyből költözött Sopronba, ahol nem kapott szerződést a helyi NB I-es csapattól.