Európa Liga

Martin Jol szerint Fergusonnak meg kellene változtattatnia az UEFA szabályzatát

A Fulham menedzsere, Martin Jol szerint rossz az UEFA nemzetközi kupákról szóló szabályzata, amely szerint ha egy játékos egy csapatban már játszott valamelyik sorozat selejtezőjében, akkor másik együttesben a másik sorozatban sem léphet pályára.

Martin Jolnak a Twentétől érkezett Bryan Ruizt kellett kihagynia erre az őszre a Fulham Európa Liga-keretéből, így a szélső nem játszhat volt csapata ellen, amellyel új együttese összekerült az EL csoportkörében, és amely ellen csütörtök este megkezdi a sorozatot. A menedzser szerint az európai szövetség szabályzata hibás, hiszen a játékos a Bajnokok Ligája selejtezőjében játszott, nem pedig az Európa Ligáéban.

Martin Jol az Ajax egyik bajnokok Ligája selejtezője előtti sajtótájékoztatón

"Egyáltalán nem értek ezzel egyet. Ha egy futballista játszott egy csapatban valamelyik sorozatban, akkor rendben, hogy abban egy másik csapatban már ne lépjen pályára. De ez egy másik kupa!" - mondta a holland szakember.

Amikor arról kérdezték, hogy tud-e valamit tenni a szabály ellen, viccesen ennyit válaszolt: "Én nem. Talán Sir Alex..."

Emlékezetes, hogy az Inter hasonló okból nem nevezhette Diego Forlánt a Bajnokok Ligájába, de amíg az olasz csapatnál senki nem tudta, hogy a csatár az Atléticóban játszott EL-selejtezőjével már kiírta magát az őszi kupaidényből, addig Jol saját bevallása szerint tudott arról, hogy Ruiz nem játszhat. A játékos viszont nem, és ez a menedzser szerint kapóra jött neki és csapatának.

"A szerződés aláírása után mondta, hogy azt hitte, nevezhetjük, és én mondtam meg neki, hogy nem. Azt hiszem, ez előny volt számunkra, mert ha tudott volna róla, lehet, hogy nem tudunk megegyezni" - utalt a szakember arra, hogy Ruiznak a Newcastle-től is volt ajánlata, és az anyagilag valószínűleg jobban megérte volna neki, csak épp a Szarkák nem indulhattak egyetlen nemzetközi kupában sem.