Haladás

Kovács István játéka is kérdésessé vált a Lombard ellen

A balhátvéd posztján akár Devecseri Szilárd vagy Farkas Márk is pótolhatná Tóth Pétert a Pápa ellen, de Aczél Zoltán  a rutinos Halmosi Péterre voksol.

Hali Még mindig vannak hiányzók Szombathelyen, Aczél Zoltán biztosan nem számíthat a sérült Nagy I. Gáborra, valamint az eltiltott Tóth Péterre sem a hétvégén a Lombard Pápa ellen.

"Kezdem a jó hírekkel: Guzmics Richárd kilábalt betegségébõl, a héten már edzett, és Goran Vujovic is rendbejött, õ is velünk együtt készült - mondta Aczél Zoltán a haladas.hu-nak. - Rossz hír, hogy az utóbbi idõben jó formában futballozó Nagy I. Gáborra hetekig nem számíthatok és a Videoton ellen kiállított Tóth Péter sem játszhat a Pápa ellen. Utóbbit a balhátvéd posztján akár Devecseri Szilárd vagy Farkas Márk is pótolhatná, mégis azt hiszem, hogy az életveszélyes pápai támadók - Lovrencsics, Marics vagy Puri - ellen a legjobb megoldás Halmosi Péter lesz. Annak idején Erwin Koeman szövetségi kapitány balhátvédként számolt Petivel és miután én voltam Koeman egyik segítõje, testközelbõl láthattam, hogy Cucu ezen a poszton is remekül megoldotta feladatát. Nem beszélve arról, hogy ha szükséges, Egervári Sándor is ezen a poszton számít Halmosira."

A szakvezető elmondta, Kovács István játéka is kérdéses a Pápa ellen.

"Alternatív megoldásként szóba jöhetett volna a Pápa ellen még Sipos Norbi, ám õ egyrészt aztán tényleg nem balhátvéd, másrészt sérülése miatt még nem érte utol magát, körülbelül ötvenszázalékos állapotban van a játékos. Hétfõtõl-szerdáig öt játékosom - Farkas, Szakály, Kovács, Ugrai, Skriba - is az U20-as válogatottal készült, ráadásul Kovács István rúgást kapott a vádlijára, így csak a péntek esti edzésen derül ki, hogy bekerül-e a szombati keretbe."