Felkészülés

Gólnélküli döntetlen a feltámasztott Dél-amerikai Szuperklasszikuson

  • MTI

Gólnélküli döntetlent hozott az Argentína-Brazília felkészülési labdarúgó-mérkőzés Cordobában. A szerdai találkozón csak az otthon játszókra számított a két szövetségi kapitány.

A mérkőzést az 1914 és 1976 között rendszertelen időközönként megrendezett Copa Roca "feltámasztásának" részeként rendezték meg. Az akkori megmérettetéseken szintén csak Argentína és Brazília páros mérkőzései voltak, amelyeken időről időre megpróbálták eldönteni, hogy melyikük Dél-Amerika legjobb együttese. A kupát Superclássico de las Américas néven indították újra a két szövetség illetékesei.

Ronaldinho cselez az Argentína-Brazília felkészülési mérkőzésen Cordobában 2011 szeptemberében

Az örökrangadón főleg a hazaiak voltak veszélyesebbek, ám a brazilok 31 éves csatára, Ronaldinho - aki a 19 esztendős Neymarral játszott párban elöl - a 81. percben kis híján eldöntötte az összecsapást, de szabadrúgása éppen elkerülte a kaput.

A két együttes - ugyancsak légiósok nélkül - szeptember 28-án Brazíliában találkozik ismét. Az argentinok a vb-selejtező sorozatra készülnek, míg a braziloknak - 2014-es házigazda lévén - nem kell részt venniük a kvalifikációban.

Superclásico des Américas
Argentína-Brazília 0-0