Nemzetközi foci

Anglia kapitányi posztja egy "mérgezett aranykehely", de Redknapp vállalná

A fogadóirodák szerint Harry Redknapp a fő várományosa az angol válogatott szövetségi kapitányi pozíciójának, amelyet az olasz Fabio Capello jövő nyárig tölt be. A Tottenham menedzsere szerint egy angol sem utasíthatná vissza, ha felkérnék, de nem készül erre.

Harry Redknapp, a Tottenham Hotspur menedzsere mosolyog a csapat egyik Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján 2011-ben

A Spurs menedzserének a csapat PAOK elleni Európa Liga-mérkőzése előtti sajtótájékoztatón szegezték neki a kérdést, hogy van-e olyan veszélyes Anglia szövetségi kapitányának lenni, mintha egy mérgezett kehelyből inna.

"Igen. De minden angol számára nehéz lenne visszautasítani ezt az állást" - válaszolta a szakember. "Én nem könyökölök a feladatért, de bárkit is kérnek majd fel, ha angol lesz, nehezen mond majd nemet."

Állítólag az is felvetődött már, hogy az FA vezetői még a 2012-es Európa-bajnokság előtt leváltanák Fabio Capellót, de Redknapp tagadta, hogy a szövetség felvette volna vele a kapcsolatot vagy, hogy Daniel Levy-jal, a Tottenham elnökével beszélt volna erről.

"Nem hallottam senkitől semmit erről az ügyről. Csinálom a dolgomat a klubnál, és majd meglátjuk, mi történik. Az igaz, hogy sosem lehet tudni ebben a sportágban, hogy mi fog történni, de nem beszélgettünk az angol válogatottról Daniellel. Még rengeteg jelölt lehet rajtam kívül."