Tenisz

A Davis Kupában is jelenése van a Djokovics-Nadal-Federer triónak

  • VNA

Nem sokat pihenhetnek a férfi tenisz szupersztárjai, néhány nappal a US Open után ugyanis a Davis Kupában kell pályára lépniük.

Amíg a magyar férfi teniszválogatott az Andy Murray vezette britek ellen játszik az euro-afrikai zóna második csoportjában Glasgowban, addig a világ legjobb férfi teniszezői már a Davis Kupa elődöntőire készülnek ezen a hétvégén. Nem jutott tehát sok ideje a pihenésre az idén parádésan játszó és három Grand Slam-tornán is győztes Novak Djokovicsnak, aki csütörtökön délután érkezett haza Belgrádba, ahol az argentinok elleni elődöntőben a tervek szerint két egyes mérkőzésen szerepel majd. Feltéve persze, ha az elmúlt napok hajszolt menetrendje miatt - a tavalyihoz hasonlóan - nem mondja le a David Nalbandian elleni pénteki mérkőzést. Egy éve vírusfertőzés miatt pihent a fárasztó hétfői US Open-döntője után a szerb, és könnyen elképzelhető, hogy idén is találnak neki kiskaput a hazaiak. A Davis Kupa-szabályok ugyanis csak indokolt esetben teszik lehetővé az első egyesekre nevezett játékos cseréjét - igaz, kis kreativitással ez az adminisztratív probléma Djokovics esetében elhárítható.

Az US Open döntőjét elveszítő Rafael Nadal számára is két találkozó szerepel a hétvégi programban, a spanyol játékos a Córdobában sorra kerülő másik Davis Kupa-elődöntőben - az ezúttal Gael Monfilst nélkülöző és a csak párosban szerepet vállaló Jo-Wilfried Tsongával felálló - Franciaország ellen ragad ütőt. Nadal Richard Gasquet ellen kezd majd pénteken, vasárnap pedig Gilles Simon következhet. Ennél is komolyabb programja lesz az egykori világelső Roger Federernek, a világcsoport rájátszásában küzdő svájciak ugyanis Sydneyben Ausztrália vendégei lesznek, ahol a US Open-elődöntős Federer előbb Lleyton Hewitt, majd Bernard Tomic ellen játszik szinglit, a kettő között pedig olimpiai bajnok partnerével Stanislas Wawrinkával párosban is szerepet kap.