Vízilabda

A Bajnokok Ligája-főtábla a cél a Szeged Beton számára

  • MTI
megosztom

Szeretne feljutni a Bajnokok Ligája főtáblájára, azaz bekerülni a legjobb 16 közé a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata, amely a jövő hét második felében hazai környezetben harcolhatja ki a további szereplés jogát.

Cserhalmi Julianna klubelnök a csütörtökön sajtótájékoztatón - az első körben mutatott teljesítmény alapján - annak a reményének adott hangot, hogy hazai környezetben sikerül elérni a célt.

A hazai bajnokságban legutóbb bronzérmes szegedi alakulat az első kvalifikációs körből a múlt hétvégén harcolta ki a továbbjutást: a kotori csoportból - rosszabb gólkülönbséggel szorulván az olasz Posillipo mögé -  másodikként lépett tovább.

Elégedett a kotori szerepléssel a nyáron kinevezett új edző, Vincze Balázs is, aki a hétvégi Magyar Kupa-selejtezőn szeretné megnyerni a közönséget, melyre szerinte fontos szerep hárulhat majd az egy héttel későbbi BL-selejtezőn: "Elégedett voltam a kotori produkcióval, a fiúk fokozatosan lendültek játékba. Az újak gyorsan felvették a ritmust, beilleszkedtek a csapatba, pedig az első BL-selejtező előtt Kiss Csaba és az ausztrál légiósunk, Aaron Younger közvetlenül a megérkezéskor csatlakozott a kerethez, míg Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnokunk a máltai bajnokság döntőjében szerepelt. Mindenképpen jól jön a hétvégi, szegedi Magyar Kupa-selejtező, amelyen az OSC, a Szegedi Vízipóló Suli mellett úgy gondolom, az FTC-vel vívjuk a legkomolyabb csatát. Nagyon szeretnénk megnyerni a szegedi közönséget, amelyre fontos szerep hárulhat a jövő heti BL-selejtezőn."

Utóbbin a szegediek ellenfele a horvát Primorje Rijeka, az orosz Sturm 2002 és a szerb Crvena Zvezda lesz. Az első két csapat kerül fel a főtáblára.

"Nem gondoltam volna, hogy elhúzódik a máltai bajnokság" - vette át a szót a klub tájékoztatása szerint a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás, aki immár a Neptunes csapatával kétszeres máltai bajnok lett. "Sajnos csak magunkat okolhattuk, hogy elhúzódott a döntő. Most már a Szeged Betonra koncentrálok, igazán az új fiúkat nem kellett bemutatni, mindegyiküket jól ismerem, Aljosa Kunac és Hegedűs Gábor leigazolása komoly fegyvertény. Két éve is azt mondtuk, hogy szeretnénk bajnoki döntőt játszani, most, a jelenlegi kerettel képesek lehetünk rá, hogy az aranyért csatázzunk. A BL-ben pedig egyetlen célunk lehet: felkerülni a főtáblára, hazai, nyitott medencében kiharcolni a továbbjutást."

megosztom