Ferencváros

Vizsgálatot követel a Jobbik a szurkolói kártyák ügyében

  • MTI
megosztom

A Jobbik felszólítja Kubatov Gábort, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) elnökét, hogy vizsgálja ki a klub szurkolói kártyáinak adatkezelési gyakorlatát - jelentették be szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon Zagyva György Gyula és Lenhardt Balázs ellenzéki országgyűlési képviselők.

Zagyva bemutatott az FTC-székház előtti tájékoztatón két olyan 2010. nyári levelet is, amelyben a IX. kerületi rendőr-főkapitányság szurkolói kártyák másolatának átadását kéri a klub biztonsági igazgatójától. Az egyik levélben többek között minden Sós vezetéknevű drukker szurkolói kártyájának, a másik levélben pedig a 11.000 és a 13.000 sorszám között regisztrált szurkolói kártyák másolatát kéri be a rendőrség.

A jobbikos politikus leszögezte: mindkét kérés törvénytelen, hiszen csak megalapozott gyanú esetén és célzottan lehetne kiadni szurkolók adatait. Zagyva György Gyula hozzátette: a hatóságoknak tájékoztatniuk kellene az érintett szurkolókat adataik kiadásáról és azok megsemmisítéséről is, ez azonban a Jobbik tudomása szerint nem történt meg.

Éppen ezért a Jobbik felszólítja Kubatov Gábort, hogy vizsgálja ki a klub adatkezelési gyakorlatát. Zagyva hangsúlyozta: továbbra is úgy gondolják, hogy a szurkolói kártyákat az ultrák megfigyelésére használják fel a klubok.

Lenhardt Balázs szintén kiemelte, hogy a szurkolói kártyák helyett a létesítményeket kellene fejleszteni. A szurkolói kártya pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis - a Jobbik szerint - a klubok és a hatóságok nem megfelelően kezelik az adatokat.

megosztom