Magyar foci

Nem szavakkal, hanem tettekkel kell megújítani a magyar futballt - Tarsoly Csaba

megosztom

A Veszprémi Polgármesterei Hivatalban a sajtó nyilvánossága előtt hivatalosan is bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötött a Győri ETO FC és a Veszprémi USE csapata.

Az eseményen Tarsoly Csaba elnök, Klement Tibor ügyvezető igazgató és Horváth Cs. Attila klubmenedzser képviselte az ETO-t, míg veszprémi részről Porga Gyula, Veszprém polgármestere volt jelen. Tarsoly szerint újabb sikertörténet veheti kezdetét

A megállapodás értelmében a veszprémi utánpótlás-bázisról 19 éves koruk után a tehetségesebb fiatal labdarúgók az ETO akadémiájára kerülhetnek.

"Nem csak szavakkal kell megújítani a magyar futballt, hanem tettekkel. Ezt csak úgy lehet, hogy megfelelő utánpótlásképzéssel rendelkezik a klub. Nálunk most már valóban beszélhetünk tudatos munkáról, ennek az is bizonyítéka, hogy idén a legjobb akadémia lett az elitképzésben a Fehér Miklós Akadémia... Megteremtettük a folyamatos előrelépés lehetőségét, tizenkilenc éves korig akadémiai csapatok, ezután pedig az NB II-es csapat segíti a versenyeztetését mindazoknak, akik még nem elég felkészültek a legmagasabb osztályra. Ami a veszprémi együttműködést illeti: a kormány tavaly osztrák mintára kiírt egy pályázatot az akadémiáknak. Ezen mi nyertünk egy összeget, és úgy gondoltuk, hogy keressük azokat a partnereket, akikkel együtt fektethetjük be ezt a pénz a jövőbe. Így találtunk rá a Veszprémre, ahol hasonlóan tudatos munka folyik. Szeretnénk, ha minél több gyerekkel meg tudnánk szerettetni a labdarúgást. Úgy látjuk, hogy 19 éves korig a legtöbb gyerek Veszprémben is megkapja a megfelelő képzést, de a legjobb játékosok, akik már ekkor is válogatott képességekkel rendelkeznek akár Győrbe kerülhetnek." - mondta a sajtótájékoztatón Tarsoly Csaba, a Győri ETO elnöke.

megosztom