NB I

Megbünteti Litsingit a Kecskemét

A Kecskemét középpályása, Francis Litsingi fegyelmi vétséget követett el azzal, hogy nem érkezett vissza időben a kongói válogatottból, ezért megbünteti klubja. A szintén késő Kethevoama Foxi esetében még vizsgálódik a KTE.

Kethevoama Foxinak és Francis Litsinginek a múlt hét szerdáján meg kellett volna érkeznie válogatottbeli kötelezettsége után klubcsapatához. Ehhez képest szombaton, a Vasas elleni bajnoki szünetében estek be az öltözőbe, majd a lelátóról nézték együttesük meccsét.

"Úgy néz ki, hogy Litsingi fegyelmi vétséget követett, a büntetése nem marad el. Azt viszont nem szeretnénk nyilvánosságra hozni, hogy milyen mértékű lesz. Foxi esetében még vizsgálódni kell. A közép-afrikai válogatott játékos szövetségétől ugyanis múlt hét hétfőn kaptunk egy faxot, hogy számítanak rá a válogatott szerdai edzőmeccsén, akkor, amikor mi a Ligakupában játszottunk az Újpest ellen. Hiába azonban a fax, ezzzel nincs elintézve az ügy. Foxit ugyanis előzetesen csak a szeptember 3-4-i hét végére kérték ki klubunktól. Az esetet valószínű, hogy jelezzük a nemzetközi szövetség, a FIFA illetékes szervének" - mondta Rózsa Pál, a KTE többségi tulajdonosa a baon.hu-nak.