Bajnokok Ligája, B-csoport

Doumbia pontot mentett az oroszoknak, az Inter hazai pályán kapott ki

A Bajnokok Ligája B-csoportjában született a játéknap talán legnagyobb meglepetése, hiszen a 2010-es győztes Internazionale a San Siróban kapott ki a török Trabzonsportól. A Lille ugyan már 2-0-ra is vezetett a CSZKA ellen, de Doumbia a második félidőben megmentette csapatának az egyik pontot.

Sneijderék újra a földön
Máris "forrósodhat" a kispad Gian Piero Gasperini alatt, ugyanis az Inter a hétvégi, Palermo elleni vereséget követően a Bajnokok Ligájában is "leégett". Az olaszok ugyan valamivel támadóbban léptek fel mint a törökök, de a befejezéseknél rendre pontatlannak bizonyultak.  A nézők már kezdtek türelmetlenek lenni a kedvencekkel szemben, amikor is jött az igazi hidegzuhany: Ondrej Celutska révén a 76. minutumban előnyhöz jutott a Trabzonspor. A "félholdasok" a hátralévő negyedórát már kihúzták, így a forduló legnagyobb meglepetését okozva legyőzték a milánóiakat.

A másik mérkőzésen is akadt fordulat bőven: a francia Lille az első játékrész hajrájában Sow sarkazós góljával lélektanilag remek pillanatban szerzett vezetést, majd nem sokkal a szünet után sikerült megduplázni a fórt. Ekkor úgy tűnt, remek rajtot vehetnek a "gallok" de Seydou Doumbia nem így gondolta. Az elefántcsontparti támadó előbb a 71. percben szépített, majd a rendes játékidő utolsó minutumában egyenlített is.

 

Bajnokok Ligája
B-csoport 1. forduló
Internazionale - Trabzonspor 0-1 (0-0)
G: Celustksa (76.)
Lille - CSZKA Moszkva 2-2 (1-0)
G: Sow 44. Pedretti 51. ill. Doumbia 76. 90.