Bajnokok Ligája

A Valencia ellen kapott gól nélkül zárni már siker - Köteles László

A belga Genk hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a spanyol Valencia ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének első játéknapján. A találkozó egyik hőse Köteles László volt, aki több nagyszerű védéssel járult hozzá csapata pontszerzéséhez. A kapus szerint az ilyen eredmények önbizalmat adnak csapata számára, míg Unai Emery, a Valencia edzője csapata játékának csak néhány elemével lehetett elégedett.

A Genk a 0-0-val rögtön az első mérkőzésén meg tudta szerezni az első pontját a BL 2011-12-es szezonjában, és Köteles László szerint erre tudnak majd építkezni a jövőben.

"Nagyon boldog vagyok az eredménnyel és a védekezésünkkel. Nem nyertünk, de egy nagyon erős csapat ellen játszottunk. Az, hogy kapott gól nélkül hoztunk le egy mérkőzést egy ilyen klub ellen, már önmagában siker. Ráadásul nekünk is volt esélyünk a győzelemre, de az ő kapusuk is bemutatott egy bravúrt a hajrában. Ez az eredmény önbizalmat ad nekünk. Egy kapusnak mindig öröm, ha nem kap gólt, és különösen az, ha ez a Valencia ellen sikerül a Bajnokok Ligájában" - nyilatkozta a kapus.

Köteles László örül csapattársaival a Genk-Maccabi BL-selejtező után, miután büntetőkkel nyertek, és feljutottak a Bajnokok Ligája főtáblájára 2011 augusztusában

Hasonló örömmel értékelte a mérkőzést edzője, Mario Been is: "Elképesztően boldog vagyok. Nagyon jó taktikánk volt, rengeteget dolgoztunk, és úgy sikerült a mérkőzés, ahogy terveztük. Voltak a Valenciának helyzetei, de nekünk is, így szerintem nyílt találkozót játszottunk. Nagyon nagy volt rajtunk a nyomás, hiszen az emberek hetek óta csak erről a meccsről beszéltek, de a játékosaim nagyon jól helytálltak. A mérkőzés elején voltak kisebb gondjaink, de a szünet után helyre tettük a dolgokat, mertünk játszani, és nagyon kevés lehetőséget hagytunk az ellenfélnek. Ami a Valencia ellen nagyon nagy dolog."

Unai Emery, a spanyol csapat vezetőedzője nem volt ennyire elégedett, hiszen csapata papíron jobb erőkből áll, és ennek megfelelő eredményt is várt volna el a találkozón: "Nem szerepeltünk jól. Nyerni akartunk, de nem sikerült. A Genk remekül védekezett, és nagyszerűen alkalmazkodott a stílusunkhoz. Részben ennek is köszönhető, hogy nem tudtuk megtörni őket. számunkra az egész szezon a felkészülésekről és az azt követő tesztekről fog szólni. Elégedett most csak azzal lehetek, hogy mi irányítottuk a játékot, és nem nagyon hagytunk lehetőséget az ellenfelünknek. De sokat kell fejlődnünk, mert a Chelsea és a Leverkusen ellen játsszuk a következő mérkőzéseinket, és ellenük még nehezebb lesz jó eredményt elérni" - tekintett kicsit a jövőbe Emery.