Profi boksz

Vlagyimir Klicsko nem akar a bátyja által péppé vert Adamekkel bunyózni

Bár a lengyel Tomasz Adamek Vitali hétvégi pofonjai után Vlagyimirtől is szívesen kifeküdt volna, a fiatalabbik Klicsko szerint ez senkit nem érdekelne.

Adamek nagy verést kapott hétvégén - Fotó: AFP

Gyakorlatilag péppé verte a lengyel Tomasz Adameket a WBC nehészúlyú világbajnoka Vitali Klicsko. A korábban alsóbb súlycsoportokban világbajnoki címet szerző Adamek kedvét azonban nem vette el a nagy verés, jövőre a fiatalabbik Klicskóval, Vlagyimirrel szeretne összecsapni.

"Idén már nem lépek szorítóba, jövő év elején dől el a sorsom. Ha újra szorítóba lépek, csak a legjobbakkal akarok bokszolni. Nem akarok felhozómeccseket, azoknak semmi értelme nincsen. Ha visszatérek a ringbe, csakis a világbajnoki cím lesz a célom. Vitali öccsével szeretnék bunyózni, akivel akár jövőre össze is jöhet a meccs" - nyilatkozta Adamek.

A WBO, aWBA, az IBF és az IBO világbajnoka, Vlagyimir Klicsko azonban kijelentette, ez nem fog bekövetkezni, mert nem érdekli az összecsapás. Szerinte sem a szurkolókat, sem a TV-csatornákat nem érdekelné ez az ütközet. Ezzel talán Adamek is jobban jár.