MOL Liga

Sporttörténelmi pillanat: kapus szerzett gólt Fehérváron

  • MTI
megosztom

Sporttörténelmi gól esett a Fehérvár-Brasov jégkorong MOL Liga-mérkőzésen. Bálizs Bence lett - az MTI információi szerint - az első magyar felnőtt hokikapus, aki gólt lőtt!

A hajrára 5-3-as vezetéssel fordult a hazai együttes. A vendégek lehozták kapusukat, és mezőnyjátékost küldtek helyére a jégre. Bálizs ugyanakkor a feléje lőtt korongot megállította, felemelte a pakkot, amely a félpálya közelében esett le, és nagy sebeséggel az üres brassói kapuba csúszott. Ezzel lett 6-3 a végeredmény.
A válogatott Bálizs csak akkor játszik a Fehérvár MOL Ligás csapatában, ha az osztrák élvonalban érdekelt együttese szabadnapos, és kedden nem volt forduló az EBEL-ben.

"El sem akarom hinni, hogy én vagyok ebben az első. Egy távoli lövést kellett megfognom, és szerettem volna gyorsan elütni a korongot, hogy ne a mi kapunk előtt legyen a bedobás. A korong csak szállt, az utolsó hátvédjük ugorva sem érte el, és a jégre érkezés után csúszott az üres brassói kapu felé. Egyik csapattársam, Láda Balázs biztosított, de mivel egyik brassói játékos sem érte el, hagyta, hogy én legyek a gólszerző. Fantasztikus érzés! Remélem, volt videó a meccsen, mert szeretném jó sokszor visszanézni" – mondta az MTI-nek Bálizs Bence.

Jégkorongban kapusgól szezononként jó ha egy-kettő esik az egész világon, az észak-amerikai profiliga (NHL) 1917 óta íródó történetében összesen 11 ilyen találat született.

MOL Liga
Sapa Fehérvár AV19-Brasov (román) 6-3 (1-1, 4-0, 1-2)
Dab.Docler-Újpest 19:15 ó – állás 11-0 (2-0, 6-0, 3-0)
megosztom