2018-as foci vb

"Csak" 13 stadionban rendezik meg az oroszországi viadalt

  • MTI

Az eredetileg tervezett 16 helyett valószínűleg csak 13 stadion áll majd rendelkezésre Oroszországban a 2018-as labdarúgó-világbajnokság megrendezéséhez.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályzata szerint legalább 12 aréna kell egy 32 csapatos tornához. Vitalij Mutko orosz sportminiszter, a szervezőbizottság elnöke azt mondta, ennek megfelelően tűzték ki azt a célt, hogy 13 helyszínen lehessen mérkőzéseket rendezni.

"Egyelőre még nem döntöttünk arról, hogy az eredetileg kijelölt 16 stadionból melyik lesz az a 13, amelyben sorra kerülnek a vb-meccsek" - fogalmazott Mutko, aki tagja a FIFA végrehajtó bizottságának is.

A sportminiszter hozzátette, szinte biztos, hogy a finálénak és az egyik elődöntőnek a 84 ezer férőhelyes moszkvai Luzsnyiki Stadion ad otthont, a másik elődöntőt pedig valószínűleg Szentpéterváron rendezik majd.

Oroszország tavaly decemberben, Anglia, Spanyolország és Portugália, valamint Belgium és Hollandia pályázatának legyőzésével nyerte el a 2018-as futball-vb rendezési jogát.