Jaroszlavli tragédia

A másodosztályban indulna a Lokomotiv

  • MTI

Decembertől csatlakozhatna az orosz másodosztályú jégkorong-bajnoksághoz a múlt szerdai légi szerencsétlenségben a teljes első keretét elveszítő Lokomotiv Jaroszlavl.

Jurij Jakovlev klubelnök - miután találkozott Vitalij Mutko sportminiszterrel - ismertette, hogy a jaroszlavli együttes decembertől a második vonalban indulna, és az alapszakaszban elért eredményétől függetlenül automatikusan szerepelhetne a rájátszásban. A csapat gerincét a Lokomotiv juniorkorú hokisai alkotnák, ám más kluboktól is érkezhetnek fiatalok. A vezetőedző Pjotr Vorobjov, a juniorok eddigi szakvezetője lesz. A 2012/13-es szezon előtt aztán felnőtteket is igazolnának, és engedélyt kapnak, hogy ne öt, hanem hat légiós lépjen jégre náluk a csúcsbajnokságban, a KHL-ben.

A Lokomotiv Jaroszlavl repülőgépe múlt szerdán, közvetlenül a felszállás után zuhant le, az összes játékos - olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztesek -, valamint a szakmai stáb elhunyt.

Szó volt arról, hogy a csapatot más kluboktól érkezőkkel újraépítenék, ám végül ezt az elképzelést elvetették, mert - ahogy Jakovlev kiemelte - ezekben a napokban, hetekben a gyászolók támogatására kívánják fordítani erőiket.