US Open

A hit és az önbizalom volt a siker kulcsa Nadal ellen - Djokovics

  • VNA

Novak Djokovics mindenkit felülmúló önbizalommal teniszezte végig a US Open két hetét. Már a legnagyobbak ellen is ő van pszichés előnyben.

Novak Djokovics, a szerb világelső a US Open döntőjében örül Nadal felett aratott győzelmének
Magyar idő szerint kedden hajnalban pályafutása során először a US Openen is győzött Novak Djokovics. A szerb teniszező világelsőként első kiemelt tornáját játszotta, mindjárt remek eredménnyel, hiszen a fináléban visszavágott tavalyi legyőzőjének, Rafael Nadalnak. A győzelem kulcsa elsősorban a mindent elsöprő önbizalom volt: „Még mindig valószínűtlennek tűnik minden. Az ütéseim most is ugyanazok, mint 2-3 évvel ezelőtt. Viszont támadóbban, agresszívebben játszom, és mentálisan képes vagyok máshogyan megközelíteni a fontos tornák kritikus mérkőzéseit, az elődöntőket és a finálékat. Különösen az olyan nagy bajnokok ellen változtam fejben, mint Rafa és Roger” - dicsérte az általa itt a US Openen is legyőzött Roger Federert illetve Rafael Nadalt a szerb.

„A korábbi években ez nem így volt ellenük. Akkoriban arra vártam, hogy hibázzanak, és talán nem is hittem el igazán, hogy nyerhetek ellenük. Nagyszerűen érzem magam, talán az egész US Open legjobb meccsét játszottam a fináléban. Úgy léptem pályára, hogy hittem a sikerben. Az alapvonalról keményen és laposan próbáltam játszani, nem akartam, hogy Rafa ráérezzen a ritmusra. Szerettem volna én irányítani a mérkőzést, ami szerintem egészen jól sikerült” - tette hozzá Djokovics, aki idén három Grand Slam-tornát is megnyert, és 64 győzelem mellett mindössze két vereséget szenvedett.

A harmadik szetben Djokovics a mérkőzésért adogatott, de Nadal egy fantasztikus pontot szerzett 15-15-nél