Bajnokok Ligája

A Barca és a Milan kezdője is hat helyen változik a hétvégéhez képest

A Barcelona-Milan derbi a legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapás a Bajnokok Ligája 2011-2012-es kiírásának első játéknapján. Josep Guardiola, a katalánok és Massimiliano Allegri az olaszok mestere is hat helyen változtat kezdőcsapatán a hétvégi Real Sociedad és Lazio elleni balul sikerült bajnokikhoz képest.

A Barcelona-Milan mérkőzés kezdőcsapatai a sport.es szerint
A sport.es katalán sportlap tudni véli a kedd esti Bajnokok Ligája-forduló slágermérkőzésének kezdőcsapatait. E szerint a Barcelona kezdő tizenegye nem kevesebb mint hat helyen változik a Real Socieded elleni  2-2-re végződő hétvégi bajnokihoz képest. Ismét az első perctől a pályán lesz a szombati találkozón csak csereként pályára lépő Messi, Iniesta valamint David Villa, de ott lesz a csapatban Mascherano, Abidal és a védelem közepébe sérüléséből visszatérő csapatkapitány, Carles Puyol is.

A Serie A hétvégi nyitányán szintén csupán 2-2-es döntetlent elérő Milan kezdője ugyancsak hat helyen módosul a Lazio elleni meccshez képest. A legnagyobb hiányzó a hétfői edzésen izomsérülést szenvedett svéd klasszis, Zlatan Ibrahimovic, de nem lesz ott az olasz válogatott csatára, Antonio Cassano sem. Gennaro Gattuso az előző szezonban a Tottenham pályaedzője ellen elkövetett "fojtogatós incidense" miatti eltiltását tölti, amely négy mérkőzésre szól. A Milan kezdőjében kaphat szerepet a hétvégén a keretbe sem jelölt holland Clarence Seedorf, míg az egyetlen csatár a brazil Alexandre Pato lesz. A Milanban két korábbi Barca-játékos is pályára lép Ginaluca Zambrotta és Mark van Bommel személyében.

A mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be a hathárom.hu-n. A keddi játéknapon további hét mérkőzést rendeznek a BL-ben, pályára lép többek között a Tőzsérrel és Kötelessel felálló Genk, valamint a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Zenit is.

Bajnokok Ligája, H Csoport
Barcelona-Milan
Várható kezdőcsapatok a sport.es szerint:
Barcelona: Valdés-Abidal, Mascherano, Puyol, Dani Alves-Iniesta, Busquets, Xavi-David Villa, Messi, Pedro. Vezetőedző: Josep Guardiola
Milan: Abbiati- Antonini, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta- van Bommel, Seedorf, Nocerino-Boateng, Emanuelson-Pato. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Kezdési idő: 20:45 TV: Pro4