Rögbi-vb

A vb miatt elmarad a cicis-motoros felvonulás

  • VNA
Címkék:

Hiába szervezték a rögbi világbajnokság idejére, mégis elmarad az Aucklandbe tervezett felvonulás, ahol az új-zélandi erotika női sztárjai vonultak volna fel motoron – fedetlen keblekkel.

A 2007-es felvonulás egyik szereplője

Az új-zélandi erotikus bizniszben érintett Steve Crow kezdeményezésére 2003 óta rendeznek az ország városaiban motoros felvonulást, amelyen rendre lenge öltözetű hölgyek mutatják bájaikat. Idén a szervezők a rögbi világbajnokságra időzítették eseményüket, amelyet szeptember 24-ére, a házigazda All Blacks (Tiszta feketék) harmadik csoportmérkőzésének idejére, Aucklandbe álmodtak meg.

Az ötlet amúgy nem volt rossz, hiszen a vb-n részt vevő 20 nemzet zászlaját festették volna a meztelen hölgyek testére, akiket - a program „Boobs on Bikes” elnevezéshez hűen - motorokon vittek volna körbe a város utcáin. „A rendezvény történetében először fordul elő, hogy a közvélemény többsége amellett érvelt, hogy ne tartsuk meg” - indokolta meg lemondást a főszervező Crow. Az on-line elvégzett közvélemény kutatás szerint a lakosok 68%-a ezúttal nem értett egyet a kezdeményezéssel, főként annak időzítésével.

Korábban is volt már pikáns mellékzöngéje a rögbi világbajnokságnak Új-Zélandon, hiszen egy azóta már beszüntetett reklámkampány arra buzdította a szurkolókat, hogy - a nemzeti csapat mellett szimpátia jeleként - a hat hétig tartó világbajnokság alatt önként vállalva mondjanak le a szexuális élet örömeiről.