US Open

Williams - Stosur döntő lesz a hölgyeknél

  • VNA

Papírforma eredmények születtek a női torna elődöntőjében, így szombaton Serena Williams - Samantha Stosur döntőt rendeznek a US Openen.

Wozniacki ugyanis ezúttal nem tudott igazi ellenfele lenni a US Open korábbi háromszoros győztesének

Az amerikai nyílt teniszbajnokság szombati napján – a korábbi esőzések miatt halasztások okán - négy elődöntőt rendeztek. A hölgyeknél az ausztrál Samantha Stosur és a torna meglepetés emberének számító, a világranglista 92. helyén álló német Angelique Kerber mérkőzése került sorra elsőként, amelyet a tavalyi Roland Garros döntős kezdett jobban, aki egyetlen bréklabdáját értékesítve alig 31 perc alatt került 6-3-as előnybe. A második szettben aztán a német teniszező fogadójátéka alaposan feljavult, hét bréklabdához is jutott és mivel közülük kettőt is kihasznált, így agresszívebb tenisszel, 6-2-vel simán egyenlített.

A mindent eldöntő harmadik szettben kijött Stosur rutinja, aki három adogatás elnyerései lehetősége közül mindet értékesítette, így a meglehetősen rövid idő alatt véget ért elődöntőből ő jutott be a US Open vasárnapi döntőjébe. Az ausztrál játékos meglehetősen hullámzóan teniszezik idén New Yorkban, így Petrova és Kirilenko után most Kerber ellen is döntő szettre kényszerült, a tavalyi negyeddöntője után viszont most így is finalista lett a US Openen. Ezzel
Margaret Court, Evonne Goolagong Cawley, Kerry Reid és Wendy Turnbull után ő lett az ötödik ausztrál női játékos, aki eljutott a US Open döntőjébe.

A másik ágon hiába érkezett világelsőként és első kiemeltként Caroline Wozniacki, paradox módon mégsem ő, hanem az utóbbi időszak kihagyásai miatt most csak a 28. helyre rangsorolt Serena Willims volt az esélyesebb. Az Arthur Ashe stadion közönsége a torna előrehozott döntőjének is tartott mérkőzésen nem látott igazi küzdelmet, Wozniacki ugyanis ezúttal nem tudott igazi ellenfele lenni a US Open korábbi háromszoros győztesének. A remekül röptéző és összesen 11 ászt ütő amerikai játékos határozta meg a találkozót, aki a nyerő ütéseket (34-5) és a hibákat (34-12) tekintve is jobb volt ellenfelénél.

Caroline Wozniacki sorozatban harmadszor jutott el a US Open elődöntőjébe, ahol most a favorit, Serena Williams állította meg a menetelését, így a dán játékosnak továbbra is várnia kell arra, hogy Grand Slam tornát nyerjen. A két játékos most találkozott egymással harmadszor és a két 2009-es mérkőzéshez hasonlóan most is Williams győzött.

US Open – női elődöntők
Samantha Stosur (ausztrál, 9.)- Angelique Kerber (német) 6-3, 2-6, 6-2
Serena Williams (amerikai, 28.) – Caroline Wozniacki (dán, 1.) 6-2, 6-4