US Open

Nadal a tavalyi döntőből merítene erőt

  • VNA

Hétfőn a tavalyi döntő ismétléseként ismét Rafael Nadal és Novak Djokovics feszül majd egymásnak a US Openen – a spanyol klasszis reményei szerint hasonló eredménnyel.

Nadal a tavalyi sikerből merítene erőt Djokovics ellen

Tavaly Rafael Nadal győzelmével ért véget a US Open férfi tornája, aki az akkor szintén hétfőre csúszó fináléban négy játszmában legyőzte Novak Djokovicsot. A második helyen kiemelt spanyol idén öt döntőt is veszített az időközben őt a világranglista éléről letaszító Djokovics ellen, ennek ellenére nem az idei vereségekkel, hanem a 2010-ben sikeresen megvívott döntő lemásolásával foglalkozik.

„A szerva-röpte játékot próbálom majd erőltetni ellene - kezdte egy nyilvánvaló viccel Nadal a döntőbeli taktikára vonatkozó kérdésre adott válaszát - Megvan a saját játékom, amellyel a múltban már többször legyőztem őt. Az a fontos, hogy a saját játékom magas szintű megvalósítása mellett mentálisan is erős legyek, harcoljak minden egyes labdáért és végig megmaradjon a győzelembe vetett hitem. Ez utóbbi az, ami talán idén nem volt velem minden pillanatban. Agresszíven kell teniszeznem hasonló stílusban, mint egy évvel ezelőtt. Azóta többször láttam azt a mérkőzést, így tudom, hogy mit kell tennem. Az persze más kérdés, hogy meg tudom-e majd valósítani.”