NB I

Megtört a Fradi-átok! Détári győzelemmel debütált az Üllői úton

A Prukner László vezette Zalaegerszeg Meyé kiállításáig jól tartotta magát, de aztán Oláh Lóránt és Tóth Bence góljaival a Ferencváros megérdemelten nyert.

A ZTE hiába küzdött jól, vereséget szenvedett az FTC pályán

Igencsak pikáns összecsapásra lehetett számítani a Ferencváros-ZTE találkozón. Mindkét csapat kispadján új edző ült, ezért a játékosok dupla motivációval léphettek pályára. Az ellenfélként visszatérő Prukner Lászlót nagy tapssal fogadták a zöld-fehér szurkolók az Üllői úton. Détári Lajos alaposan felforgatta a Ferencárost, a Vecsésről érkező Gyenes kapott bizalmat a kapuban, de csapatba került Tóth Bence, Hakola és Somalia is.

Prukner László a ZTE új igazolásait egyből a kezdőbe jelölte, Hidvégi Sándor balhátvédként, Szakály Dénes középpályásként kezdett. Elől Meyé és Tököli rohamozhatta a hazaiak kapuját.
A Ferencváros lépett fel támadólag az első percekben, többször is a zalai védők mögé próbálták beívelni a labdákat. A vendégek kifejezetten feszültnek tűntek, az első negyedórában három sárga lapot is összegyűjtöttek. A 18. percben Hakola került helyzetbe, ám kicsit hosszan szöktette magát így a zalai kapus menteni tudott előle. Három percre rá Tóth passzolt a védők mögé Somáliának, aki a kivetődő Jahicba bikázta a labdát. A félidő derekán magára talált a vendégcsapat, egyre bátrabban jött fel támadásban Prukner László együttese. Fél óra után Hídvégi ívelt középről a jobb oldalra Meye elé, a gaboni pedig az ötös sarkáról fölé lőtte a labdát. A 39. percben Jovanovic adott be balról, Oláh 7 méterről a jobb oldali kapufára lőtte, majd Jovanovic elől tudtak menteni a védők. A csapatok gólnélküli döntetlennel vonultak a szünetre.

A fordulás után az első percekben bátrabbaknak tűntek a vendégek, ám Meyé rácsúszott Balogra, ezzel megkapta második sárgáját is, így mehetett zuhanyozni. Az 58. percben Junior adott be egy labdát, Jovanovic a pedig a 11-es pontról ballal a bal sarok mellé perdített. A 66. percben viszont már semmi nem mentette meg a ZTE-t. Tóth beadását az ötös rövid sarkáról kapásból perdítette a bal oldali kapufa mellé Oláh (1-0). A 73. percben Delic szabadrúgását piszkálta ki a felső sarokból Gyenes, a zalaiak megpróbáltak szorongatni. Ez azonban azt jelentette, hogy kinyíltak, így a hazaiak tudták növelni az előnyüket. Somalia tört be balról középre, de Jahic mentett előle, a kipattanót Tóth Bence egy csel után ballal a jobb felsőbe lőtte (2-0). Ezzel a találkozó végleg eldőlt, a ZTE kissé szétesett, a hazaiak sorra alakították ki a helyzeteket. Maróti, Tóth és Somalia is gólt szerezhetett volna még, ám több találatot már nem sikerült szerezniük. A Ferencváros ezzel megszerezte első győzelmét az OTP Ligában, míg a ZTE továbbra is nyeretlen.

OTP Bank Liga 8. forduló
Ferencváros-Zalaegerszeg 2-0 (0-0)
Gólszerző: Oláh (67.), Tóth B. (75.)