Vízilabda

Kemény Dénes a világválogatottat vezette győzelemre

  • MTI
megosztom

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabdacsapat szövetségi kapitánya, Kemény Dénes által irányított világválogatott 10-7-re győzött a francia válogatott ellen a CN Marseille 90. születésnapja alkalmából rendezett szombat esti gálameccsen.

A nemzetközi sztáralakulatban helyet kapott két magyar, az olimpiai bajnok Varga testvérpár, Dániel és Dénes is, utóbbi két alkalommal is eredményes volt.

A válogatott honlapja, a www.vlv.hu beszámolója szerint a mérkőzést módosított szabályokkal tervezték lebonyolítani, de a játékvezetőket és a delegátust biztosító európai szövetség ehhez nem járult hozzá. Ezt egy nappal a rendezvény előtt közölték a szervezőkkel, akik egy évet dolgoztak a sportág népszerűsítésére kitalált rendezvény előkészítésén. A szombat kora délutántól éjszakáig tartó program több mint 100 ezer euróba került.

A show-elemeket sem nélkülöző bemutatás után négyszer hat percet jászottak a csapatok - a mindenható LEN akarata előtt meghajolva a jelenlegi szabályok alkalmazásával. A franciák néha meglepő dolgokat produkáltak, de azért a tudáskülönbség az összeszokottság hiánya ellenére megmutatkozott - írta a honlap.

megosztom